80 üyenin katıldığı Divan Kurulu toplantısında üyeler Nejat Çölek ve Kemal Kirevetözen’in Divan Kurulu’na üyelikleri duyuruldu. Ayrıca Divan Başkanlık Kurulu tarafından Bursaspor Kulübü’ne aralıksız 50 yıl üye olan üyelerimize teşekkür plaketi takdim edildi. Divan Kurulu toplantısına Başkan Ali Ay, yöneticilerimiz Ali Ademoğlu, Ali Turan, Mustafa Bakır, Hakan Dinçtürk, Yusuf Arslan da katıldı.
  
Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç yaptığı konuşmada yeni stadyumun eksiklerinin bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Sevinç, "Tüm Divan Kurulu üyelerimize ayrı ayrı toplantımızı onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Bu divan kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bursasporumuzun 2010 yılındaki şampiyonluğundan sonra bizlere voleybol bayanlarda, basketbol erkeklerde de birinci lige çıkarak bir üst terfi etmiştir. U21 takımımız ise Süper Lig şampiyonu olduğu gibi süper kupayı da aldı. Altyapının başında olan Ali Turan ve bu başarının mimarları Başkan Sn.Ali Ay ve yöneticilerine, U21 teknik heyet ve futbolcularını tebrik ediyor ve bu başarılarının devamını diliyorum.

Sözlü fazla uzatmak istemiyorum. Çünkü konuşacak arkadaşlarımız da var. Bursaspor’umuzun yeni stadyumu açıldı.  Bu stadın açılışı yapıldı fakat eksikleri gündeme getirmek zorundayız. Evet stadyumu Büyükşehir Belediyemiz yaptı. Sn. Recep Altepe Bursaspor’un üyesi değil, koyu bir taraftarıdır. Bugüne kadar yaptıkları için kendisine sonsuz teşekkürlerimiz sunuyoruz. Lakin stadyum açıldığından bugüne eskimeye yüz tutuyor.  Arkadaşlarımızdan gelen şikayetlerde otoparkların çok uzaklarda olması ve araçlarla stadyuma ulaşılamaması. Yağmurda, sıcakta yüründüğü belirtildi. Bu eserler kolay meydana çıkmıyor.

Yarım kalan iş, iş değildir. Dolayısıyla bunu tamamlanması gerektiğine inanıyoruz. Şuanda Milli maçlarımızı UEFA kriterlerine uymadığı için bu stadyumda oynamamız mümkün değil. Bu kadar emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarından bir an önce stadyumun bitirilmesi konusunda dilek ve temennilerimizi iletmekte fayda görüyorum. Gerekeni yapacaklardır. Buna inanıyoruz, inanmak istiyoruz. Böylesine bir eseri sosyal yaşam alanları, park alanları ve içerideki Divan Kurulu salonuyla, vefa salonlarıyla Bursaspor’a yakışan şekliyle inşaat görüntüsünden bir an önce uzaklaştırılması hepimizin arzusu" dedi.  

Ali Ay "50 Yıl Üyeliği Olan Divan Üyelerimizi Timsah Arena’da Ağırlayacağız"
Başkan Ali Ay, Divan Kurulu üyelerine yaptığı konuşmada gece gündüz çalışarak borcunu azaltmış başarılı bir Bursaspor oluşturmak istiyoruz dedi. 50 yıl Bursaspor üyeliği bulunan Genel Kurul üyelerini tebrike den Başkanımız Ali Ay, “Bursasporlu olarak 50 yılı doldurmak herkese nasip olmuyor. Bilmiyorum daha önce yapıldı mı yapılmadı mı ben 50 yılı doldurmuş olan üyelerimize yöneticilerimiz ile görüşeceğim. Tribünde en güzel yerlerde yer tahsis edeceğiz ve maçlarımızı seyredecekler. Herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Ali Ay, Divan Kurulu üyelerine şu konuşmayı yaptı; "Değerli Divan, bugün sezonu bitirmiş, yeni sezon hazırlıklarına sezon bitmeden önce başlamış bir yönetim olarak karşınızdayız. Camiamızın, sadece 13 maç kazanmış ve 11. olmuş bir takımla mutlu olmadığını anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Tabi her sezonu başarılarla bitirmek elbette mümkün değil ama bugün gelinen noktada, sportif olarak tatmin edici hiçbir başarımız olmadığı halde, mali açıdan kulübün boyunu çoktan aşmış bir ekonomik kamburla karşı karşıya kalmış olmamız, gelecek adını hepimizi kaygılandırıyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi