24 Şubat 2011 tarihinde gerçekleşen olayda yanlış ve yanlı hakem hatalarının Bursaspor'u yakından etkilediğini gerekçe gösteren Gümçed Genel Başkanı Adnan Önürmen, hakem Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek'in, aynı zamanda MHK'nın incelenmesi hususunda savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan Bursaspor-Gaziantepspor maçının orta hakemi Hüseyin Göçek, verdiği yanlış ve yanlı kararlarla oyunun seyrini değiştirdiğini ifade eden Önürmen, "Hakemlere duyulan güven oldukça sarsılmıştır. Geçen sezon kaleciler hakkında şike iddiaları vardı. Kamuoyunda büyük rahatsızlıklar, tartışmalar oluşturmuş ve bunun neticesinde soruşturmalar açılmıştı. Bu sezon ise tartışmaların odağında ise nedense hakemler var. Yanlış verilen penaltılar, tartışmalı kırmızı kartlar, golle sonuçlanan ofsaytlar kamuoyunda çok ciddi rahatsızlıklar oluşturmaktadır. Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'nın ifadesinin alınması, Merkez Hakem Kurulu'nun bu konu ile ilgili bilgisine başvurulması, suç unsurlarının aydınlatılması gerekir" demişti.

Dün ise Kulüpler Birliği, Bursaspor'un da aralarında bulunduğu 17 kulübün görüş birliğiyle hakemler Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'yla ilgili MHK kararının geri alınmasını beklediğini bildirdi. Yapılan açıklama, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak Süper Lig'deki 17 takımın görüş birliğiyle hakemlerle ilgili alınan ve tek bir kulübün gövde gösterisi anlamına gelecek taraflı bu kararlardan derhal geri adım atılmasını beklediğimizi ve geri adım atılmadığı takdirde de Süper Lig Kulüpleri olağan üstü toplanıp Türk futbolunun adil yönetilmesi için hep birlikte ortak bir adım atacağımızı belirtiriz" denildi.

TARAFTAR TEPKİSİ

Bursaspor taraftarı ise Yeşil Beyazlı kulübün bu kararın altına imza atan yöneticilere sosyal medya üzerinden; "Tarih 2011. Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'ya #Bursaspor maçlarında verdiği yanlış kararlar ile suç duyurusunda bulundu. Şimdi bizim yönetim bu 2 şahısı affetmek için Kulüpler Birliği'nin açıklamalarına destek verip imza atıyor. Diyecek laf yok!!" açıklamasıyla tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi