Teknik Direktör Riza Çalımbay yönetiminde, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni tesislerde Antalyaspor, Bursaspor maçı hazırlıklarına devam ediyor.

Antrenman koşu ile başladıktan sonra ısınma hareketleri ve kısa pas çalışmasıyla devam etti. Tecrübeli teknik adam Çalımbay, yarı sahada çift kale maç sırasında oyuncularına uyarılarda bulundu.

Ferhat Kaplan ameliyat edildi
İdmana, sakatlığı bulunan Mbilla ve menisküsündeki yırtık nedeniyle ameliyat edilen kaleci Ferhat Kaplan katılmadı. Geride kalan 14. haftadaki Fenerbahçe maçı öncesinde antrenmanda sakatlanan Ferhat'ı ameliyat eden doktor Murat Baloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcunun diz dönmesi şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söyledi.

Çekilen MR'da menisküs yırtığı ve iç yan bağlarda yaralanma tespit ettiklerini belirten Baloğlu, "Fizik tedavi süreci ile iyileşme ihtimalini düşünerek yine antrenmana çıkmasına izin verdik fakat antrenman sırasında dizinde kilitlenme de olunca acil olarak ameliyata aldık. Kapalı ameliyatla menisküsün diz eklemine takılan kısmını çıkardık ve aynı gün hastamızı taburcu ettik. Hastamızın ameliyattan sonra 3 haftalık bir iyileşme süreci var. Bu süre de ligde devre arasına denk geliyor. Ferhat Kaplan devre arasındaki antrenmanlara katılarak, ikinci yarıda yine takımla maçlara çıkabilecek." diye konuştu.

Tesis tamamlanmak üzere
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında temeli atılan ve 18 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 134 bin metrekare alanı kapsayan Antalyaspor'un yeni kamp ve spor tesislerinin inşaat çalışmasında yüzde 95'lik kısım bitirildi.

Tesiste 2'si küçük 6 futbol sahası, antrenman sahası, kamp alanlı konaklama bölümü, sporcu odaları, bin kişilik kapalı tribün, çok amaçlı spor salonu, tenis kortu, halı saha, futbol okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi merkezi, futbol ve diğer branşlara uygun tam donanımlı fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, fizik tedavi havuzu, Antalyaspor Müzesi, 400 kişilik konferans salonu, restoran ve eğlence merkezi yer alacak. 

Editör: Haber Merkezi