Bursaspor Başkanı Ali Ay, “Biliyorsunuz devre bitmeden önce hocamız Paul Le Guen ile görüştüm. Elimizde gidecek oyuncular var. Onlarla görüşmeler yapıldı. Elimizdeki kadro şişkin. sakatlar, bize çok katkı yapmayan arkadaşlar var. Onlarla görüşüyoruz. Onlarda kendilerine kulüp bakıyorlar. 6-7 oyuncu ile yolları ayırmak istiyoruz” diyerek şunları söyledi.

“Teknik direktörümüz ile yaptığımız toplantıda yeni transferler görüşüldü. Orta saha ve forvete birer, sağ beke Barış’ın alternatifi olmak üzere 3 isim almak için çalışmalar sürüyor. Devre arasındaki transferler riskli. Hocamız Fransa’da, biz burada çalışıyoruz. Burada önemli olan nokta transferler bulabilmek. Hocamız ilk 11 de oynayacak katkı yapacak oyuncular istiyor. Bizde onunla aynı fikirdeyiz. Başka oyuncularla ilgilenmiyoruz.

Tabi transferleri yapabilmek için maddi kaynak lazım. Bununla ilgili çalışmalar oluyor. 5 Ocak’ta Antalya’ya giderek, transferde gelinen noktaları masaya yatıracağız. Kulübümüzün menfaatine göre transferler yaparız.

2017 hatasıyla sevabıyla geride kaldı. Mayıs’ta büyük travma yaşadık. Ben çok öz eleştiri yapan insanım. Bizim de hatalarımız oldu. Ama Trabzon maçında tüm Bursa’nın kenetlendiğini gördük. Onunla ilgili bakanımızla, valimiz, belediye başkanlarımızla görüşüyoruz. Şuan çok güzel ortam var. Bizde sportif başarı istiyoruz. Mali başarıda önemli. Para olmayınca bir şey olmuyor. Siz ne yaparsanız yapın sonuç dönüp dolaşıp paraya geliyor.

Ben bunları mali genel kurulda da açıklayacağım. Biz geldiğimizden bu güne yabancı oyunculara ödenen paralarla ilgili olarak yüzde 45’lik bir devalüasyon oldu. Çok büyük bir rakam. Artı biliyorsunuz kredi borcunu uzun vadeye böldük. Maalesef gelirler giderleri karşılamıyor. Muhakkak bizim bazı projelere ihtiyacımız var. Bizim stadın isim hakkı ile ilgili olarak 2-3 firma ile görüşmelerimiz var. Olur veya olmaz bilemiyoruz. Ocak ayında netleyecek. Bunun için Bakanımızı da devreye soktuk. Başbakan yardımcımız valimiz çok ilgileniyor. Milli Emlaktan arazi aldık imarı geçti. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz eski başkanımız Recep Altepe Bursasporluydu. Alinur Aktaş Başkanımızda çok iyi Bursasporlu. Netice Bursaspor, Bursa’nın en büyük markası.

Bu birlikteliği sağladığımda başarı gelir. Taraftarlarımızdan Allah razı olsun. Bursa’da hiç kimse elini cebine atmazken, taraftarlarımız kombine alarak 22-24 bin kişiye oynatıyor bizi. Burada sanayicilerimizin yüzde 80’inin desteği olmuyor. Onlarda eninde sonunda katkı sağlayacaklardır. 2018 güzel geçer sakatımız olmayan, başarılı geçen yıl olur. Mayıs’ta kongremiz var. Kongreye güzel bir şekilde hazırlanılır. Kongreye başarılı başkan olarak gitmek başka, boynu bükük gitmek başka. Allah beni oraya başarıyı bir başkan olarak oraya göndermeyi nasip etsin”

Editör: Haber Merkezi