Milli takımın grupta kalan diğer maçlarda en iyi performansını ortaya koyacağını aktaran Kılıç, "Önümüzdeki maçlara bakıyoruz bundan sonra. Önümüzdeki maçlardaki performansımızla gruptan çıkma noktasındaki ümidimiz devam ediyor. Bu anlamda teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz. Onlar da en iyi şekilde performanslarını göstererek gruptan çıkmayı başaracaklardır, diye ümit ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Fransa'da 2016 Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın olimpiyat vizesi alacağına inandığını aktardı. Elemelerde ilk maçından galip ayrılan milli takımın durumunu değerlendiren Kılıç, "İnşallah Kadın Basketbol Milli Takımımız iyi bir performansla Brezilya'nın yolunu tutacak. Kendilerine buradan başarılar diliyoruz." diye konuştu. 

Gençlik kampları
Kılıç, yaz dönemi gençlik kamplarına da değinerek, şunları kaydetti: "Şanlıurfa, Bursa, Samsun, İç Anadolu, Ege’den kardeşlerimizin bir arada sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler yaptıkları bir ortam içerisinde güzelce tanışarak mektup yazıyorlar. Türkiye’deki farklı yerlere, bizlere mektuplar yazıyorlar. Onlardan arkadaşlarının ailelerine mektup yazmaları yönünde ricam oldu.

Zaman zaman bizlere de mektupları oluyor. Kamplardaki yaşadıkları güzel anıları bizlerle paylaşıyorlar, aktarıyorlar. Kampların farklı şekillerdeki devamını istiyorlar. Ülkemizin ve milletimizin geleceğinin gençlikten oluşacağı bilincinden hareketle onlara ne yapabilirsek azdır diye düşünüyoruz."
Editör: Haber Merkezi