Bursaspor'da bu sezon gösterdiği müthiş performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Ali Akman, sözleşmesinin bitimine altı ay kala Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a imza atmıştı. Bu gelişme sonrası kadro dışı bırakılan 18 yaşındaki santrforla ilgili olarak Alman ekibinin teknik patronu Adi Hütter'den flaş bir açıklama geldi.

Fussball News'e konuşan Avusturyalı hoca, Yeşil Beyazlılar'ın kararını sert sözlerle eleştirirken genç golcünün zamana ihtiyaç duyacağının altını çizdi. İşte 50 yaşındaki teknik adamın o ifadeleri: "Herkes gibi Ali Akman da zamana ihtiyaç duyacak. 18 yaşındaki bir futbolcunun buraya gelip hızla yükseleceğine inanmak zor. Erling Haaland örneği bir istisnadır. Ancak kendisini dört gözle beklediğimizi söyleyebilirim. Onun oyun tarzını çok beğeniyorum. Yaratıcı, hızlı ve agresif bir futbolcudan söz ediyoruz. Ali'nin Bundesliga'da başarılı olacağını düşünmeseydik onu transfer etmezdik. Böylesine genç oyuncular için potansiyel çok önemlidir. Ayrıca bu sezonki istatistiklerinin de iyi olduğunu görüyoruz.

Bursaspor'un Ali'yi kadro dışı bırakması utanç verici. Öte yandan onun önümüzdeki yaz mümkün olan en hızlı şekilde takıma alışacağını düşünüyorum. Yine de zamana ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım. Şu an takımında oynamasına izin verilmemesi bana göre bir utanç."

Editör: Haber Merkezi