Ardından 2017-2018 sezonunda ligi 13. sırada bitiren Bursaspor, 2018-2019 sezonunda küme düşmüş ve bu darbelerin en büyüğünü yemişti, “ Şampiyon” apoletli Bursaspor artık şampiyon olduğu ligde mücadele etmeyecek, yoluna TFF 1. Lig’de devam edecekti, sezon öncesi yapılan kongrede tek aday olan Mesut Mestan göreve gelmiş sonucunda 29 Ağustos öğlen saatlerinde kapalı olan tahtayı açmış ve Süper Lig’e tekrardan çıkmak için iddialı bir kadro kurmuş olsa da Playofflarda rakibi Adanademirspor’a elenmiş ve Süper Lig’e çıkamamıştı.

Yeni sezon, yeni umutlar…

2019-2020 Sezonunda Süper Lig’e çıkamayan Bursaspor’da kongre kararı alınmış ve Mesut Mestan bayrağı Erkan Kamat’a devretmişti, Erkan Kamat ve yönetimi geldiği günden itibaren büyük bir özveri ile çalışmasına rağmen tahtayı açamamış olsa da Bursaspor camiası için büyük önem taşıyan “-3” puan cezasını engellemiş ve biraz da olsa moral pompalamıştı.

Yeni sezon başında tahtayı açamayan Erkan Kamat ve yönetimi, özüne dönmek için çalışmalara başlamış, teknik direktörlük için Mustafa Er ve sportif direktör olarak Adil Cenkçiler ile anlamıştı. Tahtanın da kapalı olması üzerine Bursaspor yüzünü tamamen Vakıfköy’e döndü ve kadro planlamasını bunun üzerine kurdu. Bu gelişmelerin neticesinde Bursaspor sezona tam 20 Vakıfköy patentli oyuncu ile başlamış oldu. Tüm bu olanların ardından camiada herkes farklı görüşler öne sürse de 15 maçlık periyotta 22.5 yaş ortalaması ile Bursaspor lige damgasını vurmuş, oynadığı futbolla ve aldığı sonuçlar ile tüm gözleri üstüne çekmişti, 18’lik Ali Akman 9 gol, 19’luk Batuhan Kör 5 gol, 21’lik Burak Kapacak ve 23’lük Emirhan Aydoğan 4’er gol atmış, Bursaspor 28 gol ile liginin en çok gol atan takımı olmuştu. Tüm Türkiye tarafından maçları heyecanla beklenen bir Bursaspor yaratan; teknik ekip, sportif direktör, başkan, yönetim kurulu üyeleri, futbolcularımız, taraftarımız ve her zorlu şarta rağmen Bursaspor’a sırtını dönmeyen Büyük Bursaspor’umuzun büyük personeline teşekkürü borç bilirim.

Bir olalım, birlik olalım...

Zorlu şartlara rağmen mücadelesini asla bırakmayan futbolcularımız ve personelimiz uzun zamandır maaş konusunda sıkıntı çekiyor, şehirde oynan oyun ve alınan sonuçlar neticesinde çok güzel bir hava oluşmuş iken bu havayı bozmadan üstüne koymak gerekiyor, buradan bunu sağlayacak olan şehrin önde gelenlerine seslenmek istiyorum gelin el ele verelim, bu mücadeleyi verenlerin dertlerini sıkıntılarını çözelim, taraftarımız her şeyi yapmaya hazır, bu şehir birlik olursa neler yapabileceğini daha önce fazlasıyla gösterdi.

Bu çocuklar her şeyin en iyisini hak ediyor, bu çocuklar Bursa’nın, Bursaspor’un geleceği, bizlere de geleceğimize sahip çıkmak düşer, yine, yeni, yeniden şaşalı günlerimize dönmemiz için gelin el ele verelim Bursaspor’u yeniden layık olduğu yere en güzel şekilde hep beraber getirelim.

Saygılarımla…

Editör: Haber Merkezi