Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu sona ererken, ilginç veriler de değerlendirmeye alınmaya başlandı. Galatasaray'ın şampiyonluğunu 22'nci kez ilan ettiği sezonda BB Erzurumspor ile Akhisarspor'la birlikte Bursaspor'da 15 yıl aranın ardından yeniden Süper Lig'e veda etmiş oldu.

ALİ AY'IN MESAJI

Yabancı oyuncu tartışmalarının hararetlendiği sezon başında fikrini açıklayan Bursaspor Başkanı Ali Ay, 2018-2019 sezonunun ardından takımdaki yabancı sayısında ciddi bir düşüş yaşanacağını aktarmıştı. Ay, yerli oyunculara sahip çıkılması gerektiğini dile getirirken, altyapıdaki futbolcularının başarısından söz etmişti. Ancak, sezon sonunda başarının yerli oyuncularla gelmediği ortaya çıktı.

ÜÇÜ KÜMEYE DÜŞTÜ

Sezonun bitmesinin ardından yerli oyuncuların ağırlıklı süre aldığı takımlarla ilgili ilginç bir detay dikkatleri çekti. Spor Toto Süper Lig'de Türk futbolculara en çok şans veren 5 takımdan 3'ü Spor Toto 1'nci Lig'e düşerken, çoğu karşılaşmada neredeyse ilk 11'in tamamında yabancı oyuncu ile sahaya çıkan Galatasaray tüm rakiplerini geride bırakarak sezonu şampiyonluk koltuğunda bitirdi.

EN ÇOK DAKİKA BURSASPOR'DAN

Süper Lig'de yerli futbolculara en çok dakikayı veren takım Bursaspor oldu. Yeşil Beyazlılar, Türk oyunculara 19 bin 605 dakika verdi. 2'nci sırada ise Evkur Yeni Malatyaspor 15 bin 735 dakikayla yer aldı. 3'ncü sırada ise Büyükşehir Belediye Erzurumspor 15 bin 139 dakikayla yer aldı. 4'ncü sırada yer alan Sivasspor 15 bin 33 dakika, 5'nci sırada Akhisarspor ise 14 bin 810 dakika verdi. Son sırada yer alan Galatasaray ise sadece 8 bin 339 dakikayı yerli oyunculara ayırdı.

Editör: Haber Merkezi