Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Futbol"un konuğu Bursaspor eski Genel Menajeri ve Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Suphi Evke oldu.

TARAFTAR ENERJİ SEBEBİ

Bursaspor'daki sürecini aktaran Ahmet Suphi Evke, " Bosman kanunlarından sonra futbolcular sözleşme iptal edilir hale geldi, bizim dönemimize sözleşme iptali yok denecek kadar azdı. Paralar ve yapılar farklıydı.  Sedat 3(Özden) hiçbir zaman gitmedi. Bizde duygu yüzde 90, profesyonellik yüzde 10'du şimdi ise tam tersi durumda. 120 dakika ful enerjiyle oynadım maçtır. Bursaspor taraftarı ölüyü diriltir, ben enerjiyi tamamen oradan alırdım. Fedakarlığı yapan kendi bünyemizde yetişen oyuncular istediğimiz lige çıkarsak, performansı düşük olsa bile çok önemli bir yere gelebilir" diye konuştu.

VAKIFKÖY'DE TORPİL İDDİASI

Mevcut futbolcuların çok çabuk havaya girdiğini kaydeden Evke, "En önemli gösterge istikrar ve başarı grafiğinin yukarı gitmesidir. Teknik direktörlük seviyelerinde yetersizlikler var. İletişim ve lobilerle sürekli transferler var. Futbolculara doğru ve çok çalışması lazım. Profesyonel oyuncunun bireysel antrenörü olmalı. Sürekli bir değişim var altyapıda, yönetim de altyapıya eğilmiyor. Yapılan tercihler doğru yapılırsa doğru oyuncular seçilir. Vakıfköy'de torpil olduğu iddialar var. Bursaspor'da da çok iyi oyuncular yetişiyor. Çabuk kızıyoruz biz. Altyapıda lider birisi olursa sistem işler. Bu sene Bursaspor altyapısı önemli değil. Niteliği yeterli olmayan antrenörler orada sorumluluk almaya başladı. Böyle giderse Bursa gibi bir kentten oyuncu çıkmayabilir. Çıkmaması mucizedir. Bursa memleketi, futbolcu fabrikası gibi bir yer. Buradan yetişenler her ligde oynar" diye konuştu.

FENERBAHÇE'Yİ STRATEJİYLE YENDİK

1990 yılının mart ayında 2-0 geriye düşüp 3-2 kazandıkları Fenerbahçe maçını anlatan unutulmaz oyuncu, "İbrahim Yazıcı başkanımızdı. Sahaya kaptan çıkmıştım. Devre arasına 2-0 geride girdik. Sahaya çıkınca bir şey yapmam gerekti. Ben de bir akıl oyunu yaptım ve tek tek tribünlere giderek, sinkaflı sözcüklerle 15 dakika bizi desteklemelerini istedim. Taraftar ateşlendi. 2-1'e gelince taraftarın coşkusu katlandı, önce beraberlik ardından da 3-2'lik galibiyet geldi. Futbolda strateji önemlidir" dedi.

LEVENT KIZIL'IN MANYETİK ALAN OLUŞTURMA GÜCÜ VAR

Levent Kızıl'ın başkanlığı döneminde Bursaspor'un genel menajerliğini üstlenen Ahmet Suphi Evke, Kızıl'ın son derece önemli bir lider olduğunu vurgularken, " Raşit Çetiner Hoca'dan çok şey öğrendim. Şampiyonluğa uzanan yolda iyi bir ekiple Lig A'nın üzerinde bir kadro kurmuştuk. Biz de o kadroyu uçurduk. İtiraf etmem gerekirse ben o dönemde çok geride kaldım. Medyatik akıl oyunlarını yapmaman da büyük zarar veriyor. Adnan Örnek altyapıda müthiş bir performans gösterdi. Levent Başkan insanları birbirine bağlayan yapısı ve manyetik bir alan oluşturma gücü vardır.  Toplumun her kesimini bir araya getirdi. Levent Başkan'ın eforu Bursa'da inanılmaz bir birliktelik oluşturdu" dedi.

BURSASPOR İÇİN YOLUN SONU KARANLIK

Bursaspor'da bu seneki teknik direktörlük hakkının İsmail Ertekin olduğunu açıklayan Evke, liglerin oynanmasıyla ilgili olarak, "Takımlar izole edilir, futbolcular tecritte, maçlar seyircisiz oynatılarak ligler o şekilde tamamlanır. Şu haliyle tescil edilmesi şaka olur. Bursaspor son oynadığı maçlarda zafiyetle göstermeye başladı ve sıkıntı döneme girmişti. Yolun sonunu kaldığımız noktada göremiyordum. Bu takım göbeğini kaşıya kaşıya üst lige çıkar diye düşünüyordum ama son haftalarda gördüm ki ben yanlış takıma inanmışım. Takımın yönetimi diğer hocaya göre geriye gitmeye başladı. Çok moralliydim bir dönem son 3-4 maçlık performansı iyi görmüyorum, umudum kırıldı. Yönetim hamleleri bazı şeyleri değiştirebilir. Saha içinde bir strateji yapılması gerekiyor" açıklamasında bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi