“Bursasporformaları” adlı hesabın yöneticisi olan Mustafa Turan’ın Instagram canlı yayınına katılan Bursaspor’un önemli savunmacılarından Selim Özer,  Edirnespor’dan 25-26 yaşında Bursaspor’a geliş öyküsünü anlatırken, “ Benden önce Hakan Keleş gelmişti. İskender Sipahi geldi beni aldı Edirne’den ‘seni Bursaspor’a götüreceğim’ dedi. Ben inanmadım ama bir baktım Organize Sanayi’de dönemin başkanı Fikret Üstenci’nin ofisine geldik ama ben hala hayal dünyasındayım. Bana o zamanın parasıyla 1 milyar liralık senede imza attırdılar, Edirne’ye döndüm. Ligi tamamladım ve Bursaspor’da resmi sözleşmeye imza attım” dedi.

INTERTOTO KADROSUNU HİÇBİR YERE ÇAĞIRMADILAR

Intertoto Kupası oynanan süreçte takıma katılma sürecini anlatan Özer, “ Biz iskelet kadroya geldik, çok kaliteli ayaklar vardı. Ercüment, Baliç ve Levent’in de olduğu 4-5 oyuncu transfer olduk takıma. Sezon öncesi Abant’a gitmiştik, hazırlık maçı oynamadan İngiltere’de Wimbledon’a karşı ilk maçıma çıktım. 2’nci Lig takımı Edirnespor’dan İngiltere’ye geldim… Edirne’de muhacir evlerinde kalırken, İngiltere’de şatoda kaldım. Karlsruhe maçı efsane ve anlamlı bir maçtı. Timsah’ın ilk varoluşu orda oldu… Ahde vefa yok… Bursa’nın amblemi olan Timsah ve sembol olan Timsah Yürüyüşü Musisi tarafından yaratıldı ama onun adına hiçbir şey yapılmadı Bursa’da. Hiçbir şey yok… Bu büyük bir vefasızlıktır.  Musisi iyi bir golcü ve sağlam adamdı.  Bursa tarihindeki en büyük adamlardan biriydi…
Bursa’da organizasyon yapılıyor. Intertoto Kupası’ndaki kimseyi getirmiyorsun ama İstanbul’dan ekip getiriyorsun… Eski oyunculara saygımız yok” açıklamasında bulundu…

YÖNETİM BİZİ YOK SAYDI

Bursaspor’dan ayrılma sürecini de anlatan başarılı spor adamı, “Baliç’in gittiği sene Fenerbahçe de beni istemişti. Remzi Cinoğlu beni de Baliç’le birlikte satmak istedi ama tepki gelince vazgeçti. Yavaş yavaş erimeye başladı takım. Cinoğlu gitti, Kani Şen geldi. Bursaspor’da beraber çalıştığım Gordon Milne Newcastle’ye götürmek istiyordu ama milliliğim yetmediği için transfer olmadı. Kulüpte para bitmeye başladı. Deniz Kolgu ile beni kadro dışı bıraktılar. Bizi yok saydılar. Başkan Çanakkale’ye vermek istedi ama ben Trabzonspor’u tercih etti. Bursaspor, 2 sene önce 10 milyar liraya aldığı Selim’in transferinden 4 yıl sonra 1 milyon dolar para kazandı. Burada Paşa Selim oldum. 4 sene oynayabildim maalesef… Bende kulisçilik yoktu, yöneticilerle işim yoktu… Benim işim sahaydı” dedi.

DEVRE ARASINDA STADI TERKEDİYORUM

Kendi dönemlerinde futbol daha çok keyif verdiğini vurgulayan Selim Özer, “Atatürk Stadyumu’nun atmosferi çok başkaydı, kutu gibi bir stattı ama her maç ful çekiyordu. Timsah Arena’da maçtan çok Teksas’ı seyretmek daha çok keyif veriyor. 2-3 maçın devre arasında çıktım. Arkada 5-6 pas yapardık, şimdi şimdi bütün oyun orada oynanıyor. Bu maçlar zevk vermiyor” açıklamasında bulundu.

BAKAN ARAYINCA GÖREVDEN AYRILDIM

Bursaspor’un Süper Lig’e mutlaka çıkması gerektiğini ifade eden Selim, “ Bursaspor iki eli kanda olsa lige çıkmalı, çıkamazsa işimiz bundan sonra çok zor. B Plan yok yaptığn gün bittiğin gündür, seneye öyle bir bütçe ve şansımız yok. Sezon başında tahta kapalıyken gençlerle sahaya çıktık ve 3 maçta 6 puan aldık. Parlattığınız çocukları transferler gelince yok ettiniz. 2-3 ağabey alınsaydı çok fazla genç vitrine çıkardı. Gençler küstü. Altyapıya sahip çıkamazsınız, düzlüğe de çıkamazsınız. Bursaspor’un başına gelmek için çok ekmek yemek lazım, bizi seven, bize değer veren bir yönetim gelirse biz de görev alırız. Bizim de en çok istediğimiz şey Bursaspor’da görev almak. Her yerin adamları var, sistemin içine kendimizi sokamadık. En son bir kulüple anlaşmıştık, oyuncular tamamlandı, Başkan bana ‘Bakan aradı, o yüzden seninle değil başka biriyle çalışacağız’ deyince ben de tamamen bu işten vazgeçtim. 2-3 sene önce Yeşil Bursa vardı, U19 oynamayan oyuncu bile oraya gitmeyi istemiyordu, sen ‘Messi misin’, altyapılarda da mutlaka mentör olmalı. Antrenman sadece futbol sahasında olmuyor. Sercan ve Volkan mental sorundan gitti, yok oldu. Bursaspor, İstanbul’un saltanatını yıktı. Bursaspor şampiyonluk sonrasında marka oyuncu getirmeliydi yapamadı” dedi.

ÖLÜM DE OLSA LİG DEVAM EDECEK

Selim Özer, liglerin mutlaka tamamlanacağını açıklarken, “Türkiye Futbol Federasyonu ligleri ne olursa olsun bitirilecek gibi. Ölüm de olsa bunu yapacaklar, bunun başka bir yolu yok. Yayıncı kuruluş olmasa kulüpler bugün batar. Yayıncı kuruluş da binlerce decoder sattı. O yüzden mutlaka lig bitecektir” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi