Bir futbol akşamında daha coşku ve arzuyla doldu Bursa Büyükşehir Stadyumu'nun tribünleri bir kez daha. Hava sıcaklığının güzelliği ile pazar akşamına denk gelen karşılaşma resmen statta çiçeklerin de açmasına imkan sağladı.  

Karşılaşmanın bir de tarihi yönü vardı. Malum 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla iki takım kol kola ayak bastı stadyum çimlerine ve de minikler o günleri yad eden kostümlerle herkesi selamladı. Duygu yoğunluğu da yine had safhadaydı.

Mücadeleye ise Bursaspor başladı. Son dönemde sınav üzerine sınav veren Yeşil Beyazlıların en önemli artılarının başında taraftarı geliyordu.  Bedavaya Galatasaray'a giden Emre Taşdemir günün özellikle seçilmiş kişisiydi. Yeşil Beyazlı taraftarlar top kendisine gelir gelmez ıslığı bastı.  

Hırslı ve istekliydi Timsah... Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren ateş hattına uzaktan el sallamak üzere 3 puana odaklanmıştı. Yusuf Erdoğan ile Saivet'in önderliğinde Galatasaray'a sahayı dar eden Yeşil Beyazlılar beklediği gole de yaklaşık 6 ay sonra fileleri sarsan Sakho ile kavuştu. Gazını alan Timsah, Lima'nın akıllı pasını 90'la değerlendiren Saivet'in eşsiz golüyle farkı ikiye çıkardı.

Tribünler coşmuş, keyifler zirve yapmışken, ikinci yarının tatsız geçeceğinin habercisi olan gol N'Diaye'nin kafasından geldi. Düdük çaldı soyunma odasına 2-1 üstünlükle gidildi.

İkinci yarının başından itibaren ise Galatasaray dümene geçti. Timsah'ın cılız pozisyonlarına karşı iştahlanan Sarı Kırmızılılar, kaliteli ayakların futbol pistinde dans etmek için ne kadar da gerekli olduğunu ortaya koydu. Bursaspor defansının bir anlık konsantrasyon bozukluğuyla ceza sahası içinde topla buluşan Belhanda bir vücut çalımıyla Aytaç'a penaltı yaptırdı. Diagne üst üste ikinci maçta golünü kaydetti ve beraberliği yakaladı.

Geçtiğimiz sezon ilk maçında Bursaspor'a karşı oynayan Sofiane Feghouli son derece estetik bir vuruşla Bursaspor'u mağlup eden gole imzasını atmıştı. Bu yıl da Onyekuru'nun pasını Muhammed'in uzanamayacağı yere gönderdi ve Galatasaray'ı öne taşıyan gole imzasını attı.

Şu bir gerçek ki; Bursaspor kendi ayarında olmayan bir takıma karşı yakaladığı şansı altın tepsiyle Galatasaray'a sundu. 3'ncü golden sonra ise yalnızca fiziksel olarak değil psikolojik olarak da makaraları saldı.  Ve hatta aslında 3 puan değil çok daha fazlasını kaybetti.

Ateş hattını terk etme şansını elde eden Bursaspor, geçen yıl gibi dejavu gördü ve Feghouli'ye yakalandı. Cezayirli yine Timsah'ı avladı ve ipin ucunda bıraktı.

Şimdi yine kabuslar, yine karabasanlar var...
Rakipleriyle oynayacağı maçlar kader çizgisi olacak.