TFF 1’inci Lig’in 21’inci haftasında deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak olan Bursaspor’da bu maçın hazırlıkları devam ederken, yeşil beyazlı oyuncular Özer Hurmacı ve Kerem Can Akyüz açıklamalarda bulundu.

"BİZE BELKİ DE SONRAKİ SÜREÇTE YARDIMCI OLACAK TOKATI ATTILAR"

Eskişehirspor maçında alınan mağlubiyete üzüldüklerini ve hiç istemedikleri bir sonuç ile karşılaştıklarına işaret eden Özer Hurmacı, “Özellikle stadyumumuzu ilk geldiğimizden günden beri böyle hayal ediyorduk. İlk defa o maçlardan birine doğru gittik. Taraftarımız stadyumu doldurmuştu. Motivasyon için herşey vardı. Eskişehir'in genç oyuncularını tebrik etmemiz gerekiyor. Bize belki de bundan sonraki süreçte yardımcı olacak tokatı attılar. Belki bu maçın mağlubiyetiyle birlikte işin ciddiyetini ve her maçın ne kadar zor olduğunu anlamamız gerektiğini hatırlattılar. Belki bu mağlubiyet sayesinde geriye kalan 14 maçı kazanacağız diye düşünüyorum. Ben bunu böyle yorumluyorum. O yüzden üzüldük ama futbolda pes etmek yoktur. 1 hafta önce Akhisar maçından sonra sokak futbolundan örnek vermiştim. Bu böyle, kazanmak istiyoruz. Antrenman ve maçta kazanmak istiyorsun. Bu insanın ruhunda olan bir şey. İnşallah bu maç bize öyle bir vesile olur ki sezon sonunda o çocuklara tekrardan teşekkür ederiz” dedi.

"BÜTÜN MAÇLARI FİNAL HAVASINDA YAŞAMALIYIZ"

Osmanlıspor deplasmanından mutlaka 3 puan ile ayrılmaları gerektiğini vurgulayan Özer, “Bursaspor, formasının ve armasının büyüklüğü tavla oynarken bile kazanmak mecburiyetindedir. 3 puan maçına daha çıkacağız. Bizim için her maç final. Son 14 maç da böyle olacak. Osmanlıspor, belki bize karşı biraz daha defans yapan ekip olacak. Sonrasında Adana Demir ve Erzurum gibi zorlu iki tane mücadeleye gireceğiz. Hem ligin kadro ve oyun anlamında bizimle birlikte en iyi takımlarından bir tanesi. Orada da iki tane final maçı bizi bekleyecek. Kafa olarak bunlara hazır olursanız, sahada hepsine cevap verebilirsiniz. Bizde takım olarak buna hazır olmamız gerekiyor, bu yönde çalışmamız gerekiyor. Maç ayırt etmeksizin artık bütün maçları final havasında yaşamalıyız. Bu son olayın bizim için büyük ders olacağını umut ediyorum. İnşallah 14 maçımızı da final olarak baka baka sezon sonuna kadar bu bayrağı götürüp, dikmemiz gerekiyor” diye konuştu.

"FUTBOL TAKIM OYUNU"

Kart cezalarına ilişkin gelen bir soruyu da yanıtlandıran deneyimli oyuncu, “Cezalı olabiliriz, sakat olabiliriz, ama burada 27-28 tane değerli futbolcu var. Kadromuzdaki futbolcuların hepsi biribirinden yetenekli, karakterli, özverili oyuncular. Hocamız kime şans verirse versin, biz her türlü oynayan, oynamayan olarak o maçı takım halinde kazandırması gerekiyor. Biz burada tenis oynamıyoruz, futbol oynuyoruz. Futbol bir takım oyunu. Bursaspor'un futbolcuları, o takım içerisindeki göstereceği arkadaşlıkla, mücadeleyle, oyunla o maçı kazanması gerekiyor. O yüzden böyle şeylere fazla takılmak gerekmiyor. Birbirinden değerli takımda futbolcular var” ifadelerini kullandı.

"TARAFTAR MUAZZAMDI"

Taraftarın kendilerine her zaman destek verdiğine ve desteklerine de ihtiyaçları olduğunu belirten Özer, “Özellikle sezon sonuna kadar ihtiyacımız var. Bu maçta böyle bir talihsiz olay yaşamış olabiliriz. Bence bunu en güzel cevabı Adana Demir maçında bu taraftar sayısının da üzerine çıkarak stadyumu doldurarak orada olmalarını bekliyorum. Bazı genç oyuncularımız oradaki atmosferden etkilenmiş olabilir. Çünkü, sezon başından bu yana ilk defa bu kadar kalabalık taraftar sayısı vardı. Hem bu durumda oynamaya alışmak gerekiyor. Hafta sonu çok muazzamdılar. Keşke onlara 3 puanı hediye edebilseydik” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi