Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde aGazete’yi ağırlayan Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, özel açıklamalarda bulundu.  Bursaspor’un mevcut yapısı içinde sportif direktör İsmail Ertekin ile teknik direktör Tahsin Tam’ın iyi rehberlik ettiğini aktaran Banaz, “ Fikirleri bizim için muteber. Kısıtlı bir imkan, elimizde tutabildiğimiz futbolcular ve aralarına katılan gençler var. Bunlarla bir sinerjinin arayışı içerisindeyiz. 1996-2006 doğumlu oyuncular var. Yukarı çıkış trendi var. Mutlaka gelişim kaydedecektir” dedi.

FENERBAHÇE 10 İSİM İSTEDİ

Fenerbahçe’nin 10 futbolcuyu transfer etmek istediklerini vurgulayan Başkan Banaz, “Amatör lisansın son gününde bize teklif getirdiler. Döviz bazlı teklif geldi ama 2023 yılına uzuyordu. Süreç devam edemeyince bizler için scout çalışması oldu. Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Özlüce’ye geldi. İlk önce 2 oyuncu istediler ardından sayı 4’e çıktı. Toplamda 10’a çıktı. Beklentiler yerine gelmeden sonuç alamıyorsun” diye konuştu.

YENİ HİKAYEYE İNANDIRMAK İSTİYORUZ

Bursaspor’un transfer tahtası sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Ömer Furkan Banaz, “İstekleri yerine getirmeye kalktığında 200 milyon liralık bir fotoğraf duruyor. Tahtanın kalkacağı yönünde bir algı var. ‘40 milyon liraya biter’ diyorlar ama bu hava parası. Realite ile örtüşmüyor. Peşine bir ödeme takvimi geliyor. Ödeyebilecek param olsa elimiz daha güçlü olur zaten. 40-50 milyon lirayı çöpe atma gündemimiz yok. Elimizde sihirli değnek yok. Eldeki futbolcuların değerini bilmemiz gerekiyor. Ne kadar kötü sezon da geçirsen oyuncuları elde tutmak gerekliydi. Borçlu olduğun adamları yeni hikayeye inandırmaya çalışıyorsun. 3 maç bize şunu gösterdi, 3 oyuncuyu tutabilseydik biz açık ara şampiyon olur giderdik. Burada bir başarısızlık var, yapamadık bir şekilde. Ama tutmak için her şeyi denedik” dedi. 

Editör: Haber Merkezi