TFF’nin bu sezon küme düşmenin kaldırılması kararını değerlendiren Mestan, Coronavirüs sürecinde puan durumunda üçüncü sırada yer aldıklarını hatırlatırken, “ Pandemiden sadece küme düşme hattında bulunanlar mı etkilendi? Karar bir nevi tescil niteliği taşıyor. Biz Bursaspor olarak süreçten en çok etkilenenler arasında yer aldık. Seyircimiz itici gücümüzdü ve bundan noksan kaldık. Maddi manevi kayıplar yaşadık. Futbolcularımız mental anlamda zorluk çekti. COVID-19 süreci en çok Bursaspor’u etkilemiştir. Bunun da peşini bırakmayacağız” dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ VE CAS’A DA GİDERİZ

Tahkim Kurulu’na itiraz dilekçesi verdiklerini hatırlatan Mesut Mestan, “ Hukuk kurulumun vakit kaybetmeden hemen başvuruyu gerçekleştirdi. Tahkim Kurulu’ndan hakkımız olan kararın çıkmaması halinde Anayasa Mahkemesi’ne de CAS’a da gideceğiz. Bursaspor’un yeri Süper Lig’dir. Coronavirüs süreci nedeniyle küme düşme kaldırılıyorsa, Süper Lig’e alınması gereken takım sayısı 3 değil 6’dır. Çünkü Play-Off oynayan takımlar da üst ligi hak etmektedir” diye konuştu.

KOLTUK MERAKLISI DEĞİLİZ

Kendisi ve yönetiminin ağır eleştirilere maruz bırakıldığını açıklayan Başkan Mestan, “ Biz Bursaspor’un uğradığı haksızlığı bertaraf etmek isterken, şehrin içinde inanılmaz bir olumsuz hava estiriliyor. Süper Lig’de ve TFF 1’nci Lig’de başarısız olan başkanlara tepkiler bu kadar şiddetli olmazken, Bursa’da ayrı bir atmosfer oluştu. Koltuk meraklısı da değiliz ancak yaşadığımız bu süreç bizler için değil Bursaspor’un menfaatleri için kritiktir. Odak noktamız burası” dedi.

Editör: Haber Merkezi