Bursaspor'un taraftarıyla anıldığını kaydeden Başkan Mesut Mestan, "Futboldaki çorbanın tadı tuzu taraftardır. Taraftarlı oynayacağımız günleri iple çekiyorum. Süper Lig'deki birçok takımdan daha fazla taraftara oynuyoruz. Çok sabırlı davrandılar, onlar da bizim için arzulu. Bursaspor büyük marka. Kulüp kendi gelirini oluşturmak zorunda, dilenen bir Bursaspor değil,ayakları üzerinde Bursaspor olarak Süper Lig'de mücadele eden bir takım olmalıyız" diye konuştu.

Bursaspor'un tek kurtuluşu Süper Lig

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, kulübün Süper Lig'e çıkmasıyla mali açıdan biraz daha nefes alabileceğini vurguladı.

Kulübün ekonomik tablosuna ilişkin bilgiler veren Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, "TFF 1'nci Lig'de tüm sezon için sadece 11-12 milyon lira gelir elde ediliyor. Galibiyet veya beraberliğe Süper Lig'deki gibi bir prim yok. Bütün amacımız Süper Lig'e çıkmak... Süper Lig'de yıl boyunca 100-120 milyon lira gelir şansınız var. Şu anda ertelenmiş borçlar ve yönetici alacakları var, Süper Lig'e çıkarsak kulüp rahatlar. Kulübün başı taşınmazlara dayalı sabit gelirlerinin hepsi gitti. 0 kuruş gelir var. Geldiğimizde TFF'ye müracaat eden oyuncularla anlaştık, bazılarını satarak gelir elde ettik. Yönetici katkısı ve sponsorlarla ocak ayına kadar sürdürdük. Ocak ayından sonra 'Yeniden Büyük Bursaspor' kampanyasından gelen rakam zaten belli. Mali kongrede 500 milyon olan borç değeri ve maliyeti yüksek oyuncular gönderildi. 445 milyon lira civarında bir borca çektik. Borcu artırmadık, giderimizin gelirimizin çok gerisinde kalmasına rağmen. Layık olduğumuz Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Sezon başında beklentiler TFF 2'nci Lig'e düşme yönündeydi. Şimdi iyi bir yerde sayılırız" açıklamasını yaptı.

Camia tarafından fazla ketum olduğu için eleştirildiğini söyleyen Mesut Mestan, "Bu zamana kadar konuşmamam kamuoyunu üzmeme adınaydı. Göreve geldiğimizde borçları elbette biliyorduk ama beklediğimiz gibi değil farklı şeyler çıktı. Transferi bile 48 saat kala yapabildik. Bursaspor'a yakışan oyuncular aldık, sadece bazılarından beklediğimiz performansı alamadık. Tahta geldiğimizde 1 yıldır kapalıydık, biz devre arasında 2'nci kez açtık. FIFA'da bekleyen bir sürü dosya vardı. Kaos ortamını yeniden yeşerttik. Paramız yok ama inanç ve isteğimiz var. Kulübü hiç bu kadar borç içinde parasız görmedim. Bursaspor Başkanı'nı görünce kaçan insanlar olsun istemiyorum. Hagi'yi 2003-2004'te getirdiğimiz dönemdeki gibi bastığı yeri titreten Bursaspor olur. 'Bu Bursaspor'u sadece bizim sırtımıza yüklerseniz biz taşıyamayız' dedik. Deniz tüm spor kulüpleri için bitti. Coronavirüs de tuzu biberi oldu. Orta sıralarda yer alan takımlar 10-11 milyon liralık bir kadro kuruyor. Bizim gibi üst lige çıkma mücadelesi için oynayanların giderleri 50 milyon liranın üzerinde... 30-35 milyonluk takım kuruluyor diğer giderlerle 50-60 milyonu buluyor" dedi.

Shehu'nun sözleşmesi gönüllerde daha bitmedi

Mestan, Nijeryalı milli oyuncunun sözleşmesiyle ilgili de net konuştu.

Sezon sonunda sözleşmesi biten oyuncularla ilgili bir problem yaşanmayacağını kaydeden Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, "Sözleşmesi bitenlerle ön görüşme yaptık bir sorun görünmüyor. Bütçe kısıtlı olmasına rağmen hepsi olumlu yaklaştı. Kimse kimseyi kandırmıyor oldukça samimi bir aileyiz. Shehu ile de görüşme yaptık, gönlümüzde değil gönüllerde sözleşmesi bitmesi önemli, biz onu istiyoruz o da bizi istiyor. Orta noktada buluşuruz. Taraftarımız da seviyor. O da bu ligden çıkmak istiyor. Devam edeceğiz gibi duruyor. Şu an bundan farklı bir görüşümüz yok" açıklamasını yaptı.

İşte Mestan'ın efsane kadrosu

Mestan, kişisel olarak efsane kadrosunu açıkladı.

Yeşil Beyazlı forma altında birçok önemli ve değerli ismin ter döktüğünü hatırlatan Mesut Mestan, "Mesut Şen'in benim için yeri ayrı. Babam ondan etkilenerek benim adımı Mesut koymuş. Ama fikrimi sorarsanız Süper Lig şampiyonluğunu elde ettiğimiz 2009-2010 sezonunun tüm futbolcuları benim efsanem" açıklamasını yaptı.

İşte Yalçın Koşukavak gerçeği

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, eski teknik direktör Yalçın Koşukavak ile yaşanan ihtilafın mahkemede çözüleceğini söyledi.

Yeşil Beyazlı yönetiminin görevine ligin 15'nci haftasında son verdiği eski teknik direktör Yalçın Koşukavak ile yaşanan probleme de açıklık getiren Mestan, "Yalçın Hoca ve ekibinin 2 aylık maaş alacağı var. Onlar ise sezon sonuna kadar alacaklarını talep ediyor. İhtilafımız var. İlk 6 ayda ayrılık yaşanması halinde 500 bin lira tazminat maddesi koyduk. Ayrılırken bu tarihe sadece 15 gün vardı. Yüzde 99'unun taahhüdüne uyduğumuz için iskonto istiyoruz. Konuyu yargı çözecek. İstediği rakamları kulüpten alma şansı yok" diye konuştu.

Batalla TFF'ye takıldı

Bursaspor'un efsane oyuncusu Pablo Martin Batalla'nın sezon başında gelmesinin önündeki engelin TFF olduğu ortaya çıktı.

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, taraftarın yeniden camiada görmek istediği Pablo Martin Batalla konusuna da açıklık getirdi. Tangocuyla sezon başında görüştüklerini aktaran Mestan," Türkiye Futbol Federasyonu sezonun başında antrenörlük kursu açsaydı gelecekti açmayınca o da ülkesi Arjantin'de kursa devam etti o yüzden gelemedi. Bir diğer Arjantinli Belluschi ile devre arası temasımız oldu ancak o da eşiyle ülkesinde kalmayı tercih etti" diye konuştu.

Kimse bizi kuzu görmesin

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, hakem hatalarından 16 puan kaybettiklerini belirtti.

Takımın aleyhine yapılan hatalara ses çıkarmadıkları için gelen eleştirileri de yanıtlayan Mesut Mestan, " Kimse bizi kuzu görmesin, kurt gibi davranışlarımızı göstermiyoruz. Yapılan hakem hatalarının üzerine gidiyoruz, gerekli yerlere itiraz ve müracaatımızı yapıyoruz. Kasıtlı yaptıklarını düşünmüyorum ama çok üzerlerine gidince tedirgin olup yanlış karar alıyor bence hakemler. 16 puana yakın puanımız hakemler yüzünden gitti. Başka bir konumda olabilirdik" açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi