Spor Toto Süper Lig’in 32’nci haftasında Antalyaspor’a konuk olan Bursaspor, Chedjou’nun golüyle sahadan 1-0 galip ayrulıp 7 hafta sonra 3 puanla tanıştı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, ipten aşağı indiklerini söyledi. Altlarında bulunan sehpadan inip ipi çıkardıklarını aktaran Bakkal, “ Şimdi de kalan 2 maçta da suçsuzluğumuzu kanıtlamamız lazım. Ben yapacağımıza inanıyorum. Oyunsal formda baştan sona üstün oynayan bir Bursaspor var. Tüm oyuncularımı kutluyorum. Bu maçın bize neler getireceğini bilerek oynadılar. Buradan ancak bu şekilde çıkarsın. Çok yaladım bunu biliyorum. Erteliyorlardı şimdi ertelemediler” diye konuştu.

HAKLARIMIZI DOLDURDUK

Oyuncularına ‘galibiyeti hep ertelediklerini’ söylediğini hatırlatan Mesut Bakkal, “ ‘Maç kazanma oyunu farklı ‘ diyordum. Şimdi gerekeni yaptılar. Sadece bir nefes aldık. Düşmedik. Şimdi de içeride Göztepe finaliyle buna devam etmek istiyoruz. Etmemiz gerekiyor. Önemli bir camiada çalışıyorum. Futbolun şehir(Bursa) için ne demek olduğunu biliyorum. Bu galibiyette de fazla bir abartmaya gerek yok. Uzun zamandır mağlup olan ve puanlar kaybeden bir takımdık. Bunu da yapsınlar artık. Yapmaları da gerekiyordu. Sakho yoktu, Umut Nayir inanılmaz oynadı. Yusuf cezalıydı, bazen rotasyonda da fayda görebiliyorsun. Antalyaspor’un geriden oyun kurmasını engellemek önemliydi. Pazartesi gününden itibaren devam edeceğiz. Haklarımızın hepsini doldurduk” dedi.

GALİBİYET ŞIMARTMAMALI

Galibiyetin zafer sarhoşluğu getirmemesi gerektiğini açıklayan Bakkal,  “Çünkü Göztepe’yi yenemediniz mi hiçbir anlamı yok. Ayaklarımız sağlam ve dengeli basacak. Basın ve taraftar da abartmayacak. Göztepe’yi yenmek için kenetleneceğiz. Yusuf’un dönmesi sonradan da olsa bir güç. Onur’un (Atasayar) hiçbir şeyi yok. Bazı dönemlerde dürüst olmalıyız. Yürüyerek sahada kalınmaz. Umut(Meraş) fazla zorlamak istemedi. Haftaya tam kadro hazırlanacağız. 3 maç 9 puan şart. Bu galibiyetin bizi şımartmaması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi