Bursada Bugün TV'de Mehmet Ali Ekmekçi'nin sunduğu A Gazete Spor Yazarı Fatih Akkuş'un değerlendirmeleriyle renk kattığı programın konuğu Bursaspor eski yöneticisi ve geçmiş dönem bakan adayı Lemi Keskin oldu. Kongrede söyledikler gerekçesiyle haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Keskin, geçtiğimiz yıl mayıs ayında gerçekleştirilen kongrede 'Köprüden önce son çıkış' ifadesini kullandığını hatırlattı.

FUTBOLCU PARAYLA ÇALIŞIYOR

Bursa ve Bursaspor'un mevcut puan durumundaki konuma yakışmadığını açıklayan Lemi Keskin, "Biz sağlıklı değil hastalıklı Bursasporlu olduğumuz için kahroluyoruz. Futbolcu kadrosuna yapılmayan ödemeler ve verilen sözlerin tutulmamasından ötürü böyle bir durum var. Hep sezonların ikinci yarısında düşüşe geçmek tesadüf olamaz. Sürekli aynı hastanın aynı şeyi yaptıktan sonra ateşi çıkıyorsa kaçırılan bir şey var demektir. Arabalar benzin ve dizelle, futbolcu parayla çalışıyor" dedi.

ADAYLIK İÇİN ÇALIŞMALAR VAR

Bursaspor'un mevcut oyuncu ve teknik kadroya 94 milyon lira borcu olduğunu vurgulayan Keskin, "40 milyon liralık kısmının günü geçmiş durumda. Bu borcun mayıs ve haziranda ödenmesi lazım. 18 milyon lira borç da ayrılan sporculara var. Bu sendroma girilmesinin yegane sebebi para. Bursaspor yönetiminin ağzından kongre lafı çıktı ama henüz resmi bir adım yok. Karar defterinde böyle bir karar yok. Remzi Cinoğlu ve Timur Noyan'la çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aramızda henüz seçim gibi bir şey yapmadık. Başkaları gereken sorulara yanıt verirse biz de ona göre yeni yanıtlar veririz. O fotoğraf 30 bine yakın görüntülendi. Ali Ay'dan bıkma katkı sayısının yükselmesi ve puan tablosunda Bursaspor'un konumu bir arayış olduğunu da ortaya koyuyor" açıklamasında bulundu.

3 İSİM KAZANDIRILACAKTI

Bursaspor'un futboldan para kazanır hale gelen bir kulüp olması gerektiğini açıklayan Lemi Keskin, "Kasımpaşa Diagne'yi aldı. O da 15 gol attı. Maç başına 2.5 milyon lira aldı takım. Çarpıldığında 37 milyon lira yapar artı 10 milyon Euro'ya da Galatasaray'a sattılar toplamda 100 milyon lira kazandılar. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Biz 3 oyuncu almak istiyorduk. Birisi bonservissiz kulübe kazandıracağımız ve Beşiktaş'ta oynayan Dorukhan'dı. Diğeri 1 milyon euro bedelle Serdar Azmoun ve öbürü de stoper Filip Bradaric'ti. Futbol takımlarının en büyük kaynağı futbolcu olmalı" dedi.

ALİ AY İSMİ YIPRANDI

Sezon sonuna kadar Bursa'da yaşayan herkesin destek vermesi gerektiğini ifade eden Keskin, "Küme düşme halinde infial olur. Birinci önceliğimiz futbol takımının başarısıdır. Kan kussak da kızılcık şerbeti içmemiz gerekiyor. Yönetime güven ortamı yok. 'Ali Ay ismi yıprandı' tabiri sözlükte yok. Bence Ali Ay yok hükmündedir. Ciddi anlamda sorun yaşanıyor. Şimdi birlik zamanı ama yenilik şart" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi