Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Futbol"un konuğu Bursaspor futbol takımının başarılı kalecisi Çağlar Şahin Akbaba oldu.

ESKİ MAÇLAR ÖZLEMİ ARTIRIYOR

Herkesin kafasında dünyayı kasıp kavuran Coronavirüs'ün ne zaman biteceğine dair sorunun olduğunu vurgulayan Çağlar süreci en kısa zamanda bitmesini diledi. Evde eski karşılaşmaları seyrettiğini açıklayan başarılı eldiven, "Onları görünce hasret ve özlemimiz daha da artıyor. En kısa zamanda o atmosferi yeniden yaşayacağımız günleri bekliyoruz" diye konuştu.

İLK MAÇIMDA PENALTI KURTARDIM

Futbola 6 yaşında Bucaspor'da başladığını kaydeden Çağlar Şahin Akbaba, "Kalede de forvette de oynuyordum. Hocam babama karar vermem gerektiğini söyledi. Ben de kaleyi tercih ettim, çok seviyorum. A Takıma yükseldim. 4'ncü kaleciyken sakatlık, cezalar derken, Teknik Direktör Sait Karafırtınalar'a o dönemki sportif direktör Cenk Tekelioğlu beni önerdi. İlk maçta penaltı kurtardım. Ardından Elazığspor, Karabükspor ve oradan da Adana Demirspor'a geldim. Şu anda olduğum yerden çok mutluyum, hem camia hem de şehir olarak. Türkiye'de kalecilik yönünde Muslera ve Cenk ağabeyi idol olarak alıyorum " açıklamasında bulundu.

ISLIKLARA RAĞMEN YANPASLARI YAPMALIYIZ

Kaleciliği zevk alarak yaptığını dile getiren Çağlar Şahin Akbaba, "Oyun kurma açısından, öne çıkmak bunların göstergesi. Oyunu ben kurmak istiyorum, ben başlatmak istiyorum. Eleştiriler alıyorum ama ben o şekilde seviyorum. Ben riskli oynayınca daha çok oyunda hissediyorum. Eleştiriler alsam da yapmayı sevdiğim işe devam.  Oyunu kurabilecek oyuncularınız varsa özgüvenli oynuyorsunuz. Biz bu açıdan çok şanslıyız. Tecrübe çok etken. 1-2 yan pas yapınca ıslıklar çoğalıyor ama bu pasları rakibi çözmek için yapmak zorundayız. Rahat paslar ve özgüvenin puanlar üzerinde etkisi var. 6 hafta kaldı, Bursaspor'un kurtuluşunu biz yapacağız Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı. 

EŞİM BENİ TAVLADA YENİYOR

Karantina günlerinin zor geçtiğini vurgulayan Çağlar, "Evde olmak sıkıyor. Futbolun içindeki adrenalini sürekli yaşamak istiyoruz. Eşim 10 günde tavlayı öğrenip beni yeniyor. Evde aktivite peşindeyiz. Alt katta spor salonu var. Orada da korunaklı bir şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum" dedi.

EFSANE OLMAK İSTİYORUM

Bursaspor'un kalesinde oynamanın kendisi için bir hayal olduğunu itiraf eden başarılı eldiven, "Şampiyon olmuş bir takım Süper Lig'de. Zaman ve şartlar, ben de geliştirdim kendimi. Çok mutluyum. Tesis geldiğinde nereye geldiğini anlıyorsun. İlk maçım Eskişehir'di çok da iyi geçmişti. Taraftarın arkamda olduğunu hissettirmeleri bana motivasyon sağlıyor. Hayallerimden birisi Bursaspor'un efsane kalecilerinden biri olmaktır. Uzun yıllar burada oynamak istiyorum. Şampiyon bitirdikten sonra nereden teklif gelirse gelsin Süper Lig'de Bursaspor'un kalecisi olmak istiyorum. Seneye de burada devam edeceğiz. A Milli takım hedefim var. Oraya ulaşacağıma inanıyorum. Ondan sonra da Avrupa'da oynayıp o heyecanı yaşamak istiyorum" dedi.

GERÇEKTEN AİLE ORTAMI VAR

Takımdaki ortamdan övgüyle bahseden Çağlar Şahin Akbaba, "Diğer takımlardakilerde konuştuğumda arkadaşlık ortamının zayıf olduğunu söylüyorlar. Daha önce oynadığım takımlarda illa gruplaşma olmuyordu. Çok şanslıyız, tecrübeli oyuncular kaliteliler. Selçuk, Özer ve Anıl ağabeyler bize destek oluyor. Herkes birbirinin odasında. Hata olduğunda moral veriyorlar. Herkes idman bitince tesiste kalmak için can atıyor.  Biz de büyüklere saygıda kusur etmeyerek aile ortamını sağlıyoruz" dedi.

KARARSIZ KALDIĞIMDA HEP GOL OLDU

Futbolda kaleci şansının önemli olduğunu açıklayan 25 yaşındaki eldiven, "Kalecilerde yan topa çıkıp çıkmama konusunda kararsızlık oluyor. Benim şanssızlığım ne zaman kararsız kalsam golle sonuçlandı. Kaleci şansı da gerekiyor. Çoğu kaleci yapar ama gol yemez. Her kalecinin eksik olduğu yönü vardır. Puanlara katkım olunca çok mutlu oluyorum. Bu sene çıkrdığım pozisyonlarda mutlu şekilde uyurum. Son 6 haftalık finali de iyi bitirmem lazım. Bursaspor'u hak ettiğimiz yere çıkarınca daha mutlu olacağım" diye konuştu.

6 HAFTA SONRA KUPAYLA BURSA'DA TUR ATACAĞIZ

TFF'nin liglerin haziran ayı başı gibi başlaması yönelik planlarını da değerlendiren Çağlar Şahin Akbaba, " 1 ay bence bize süre tanırlar, mayıs başında idmanlara başlarız. Korunaklı biçimde başlarız. Tesislerden çıkış yasağı olur. 1 aylık bir kampa gireriz. Hafta içi maçlar yoğunluk olur, 3 haftada bitirirler gibi düşünüyorum. İnanılmaz kolay puanlar kaybettik ama inanılmaz puanlar da kazandık. Herkesin gönlü rahat olsun 6 hafta sonunda kupayı getireceğiz. O turu Bursa'da atacağız. Kötü bir puan tablosu yok aslında. 7-8 puan önlerinde olabilirdik. 6'da 6 yapma şansımız yüksek" dedi.

YALÇIN KOŞUKAVAK BAŞARISIZ DEĞİLDİ

Sezon ortasında yaşanan teknik direktör değişimiyle ilgili görüşlerini açıklayan başarılı eldiven, "Her hocanın kendi stratejisi oluyor.  Yalçın Koşukavak'a teşekkür ediyorum, özgüvenli oynamamda bana katkısı oldu. Onunla da başarısız giden bir şey yoktu. İbrahim Üzülmez'le de Elazığspor'la çalışmıştım. İbrahim Hoca'da sağlam savunmayı seviyor. Yalçın Hoca daha riskli oyunu seviyordu, İbrahim Hoca ise daha sağlam oyun yapısını sergilememizi bekliyor" açıklamasında bulundu.

YENİ BAZUKA SÜRPRİZLERİ SIRADA BEKLİYOR

Bursaspor taraftarının sevgilisi haline gelen galibiyet sonrası pozlarında başrol oynayan 'bazuka'yı sembolize eden sevinç gösterisine de açıklık getiren Çağlar Şahin Akbaba, " Bazukanın sırrını herkes biliyor. Maçtan sonra içimden geldi galibiyet pozu verdim. Birkaç kişi beğendi yapmamı istedi ve artık gelenek haline geldi. Ancak yeni değişik sürprizler var sırada. Şu andan farklı yeni bazukalar bekliyor. Tamamen spontane gelişen bir şeydi. Bu 6 haftada kafamda kurdum. Değişik sürprizlere taraftarımız hazırlıklı olsun" ifadelerini kullandı.

20 YAŞ ALTI TİMSAHLARA MESAJ

Bursaspor'un 20 yaş altında kalan Ali Akman'ın da aralarında bulunduğu 5 futbolcusuna tavsiyelerde bulunan genç file bekçisi, " Zaten çok dışarı çıkıyorlardı onlar için iyi oldu. Evde kalsınlar. Dinlenme süresinde en iyi şekilde çalışmaları lazım. Sonradan gelip iyi katkı sağlayanlar da var. Onları da en güçlü şekilde kendilerini bekliyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi