TFF 1’nci Lig’in 24’üncü haftasında 27 Şubat Perşembe günü Altay’ı sahasında konuk edecek Bursaspor, hazırlıkları sürdürüyor. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör İbrahim Üzülmez,  BB Erzurumspor mağlubiyetinin kendilerini üzdüğünü ifade etti.

ERZURUM SEZONUN MAÇINI OYNADI

Erzurumspor maçını en azından kaybetmemeleri gerektiğini vurgulayan Üzülmez, “ Maçı ikiye ayırmak lazım. İlk 45’te düşük bir profil sergiledik, ikinci yarıda ise oyuncular uyarılmasıyla birlikte kendilerine yakışan bir futbol oynadı. Zor bir maçtı, hava ve zemin şartları gelen takımları olumsuz etkiliyor. Bu bir mazeret değil. Rakip takım sezonun en önemli futbolunu oynadılar bize karşı” dedi.

KIRILMA ANLARI VARDI

Karşılaşmanın kırılma anları olduğunu da sözlerine ekleyen deneyimli teknik adam, “ Rakip gol atıp, beraberliği yakaladığımız zaman,  kontratakla bulduğumuz 2-3 pozisyon var ki Recep veya Traore’nin girdiği pozisyonları değerlendirebilsek daha farklı bir skorla ayrılabilirdik. Futbol bir maratondur. Rakibimize kaybettik. Bu ligde 5 haftalık periyotta karlı çıkan takımların da avantaj yakalayacağını biliyorum. O anlamda üzüntü verici bir skor ama ikinci yarıdaki futbol için de oyuncularımı tebrik ettim. Bu tür puan kayıpları olacaktır. Bir seriye başlayacağımız bu haftalarda üzerimize düşeni yerine getirip, ‘buradan nasıl çıkarız’ düşüncesi içinde bugün antrenmanlarımıza başladık” diye konuştu.

KESİNLİKLE KAYBETMEMELİYİZ

Altay maçının da zor geçeceğine işaret eden İbrahim Üzülmez, “ Bu ligde takımların birbirinden fazla üstünlükleri yok. Altay’ın başında yeni ve Bursaspor’u iyi tanıyan bir teknik adam var. Rakipte de Paixao, Kapell, Tatos ve Putzila gibi önemli oyuncular bulunuyor. Biz kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullanan takımlardan birisiyiz. İnanıyorum ki taraftarlarımız nasıl ki Adana Demirspor maçında bizlere destek verip, sahip çıktılar, bundan sonra da o desteği bekliyoruz. Kazanmak istiyoruz. Zirveden kopmamak adına kesinlikle kaybetmememiz gereken bir maç” açıklamasında bulundu.

EN BÜYÜK EKSİĞİMİZ SAKAT VE CEZALILAR

Sıkışan fikstür hakkında görüşlerini bildiren Üzülmez, “ Bu her takım için geçerlidir. Kadro kalitesi veya kadroda derinlik işte bu haftalar için yapılıyor. 3 günlük maçlar takım ve oyuncuları yoracaktır. Bizim en büyük eksiğimiz ve sıkıntımız, bize mi denk geldi ne hikmettir, her hafta sakat var, her hafta cezalı var. Bu hafta da Tayfur yok. Sonra Tayfur gelir, haftaya 3 sarı kartlı, 7 sarı kartlımız var, onlar görür. Onlar gelmez, öbürü gelir. Bir teknik adam olarak yaşayabileceğim en büyük şanssızlıkları yaşıyorum. Kenar oyuncusu Burak Kapacak sakatlandı arkasından Özer’in cezalı olması. Sağ kanatta oynayan kim varsa cezalı ya da sakat. Mazeret yok. Elimizden gelen en iyisini yapacağız. Destek, destek, destek. Biz inanıyoruz kendimize. Taraftar üzerine düşen her şeyi yerine getiriyor. Kalan 11 haftada moral ve motivasyon olarak üst seviyede olan takımların bir adım öne geçebileceğini düşünüyorum” dedi.

SELEZYNOV VE SERDAR’A UYARI

Bursaspor’un hücum hattıyla ilgili de konuşan İbrahim Üzülmez, “Selezynov’da 2-3 haftadır bir düşüş var. Onunla bu konuyla ilgili konuşmak istiyorum. Serdar’ın(Özkan) beklentimin altında olduğunu söyleyebilirim. İnandığım, güvendiğim ve transfer edilmesi için de yoğun çaba gösterdiğim bir oyuncu. Bu ligin kolay olmadığını kendisi de gördü, daha fazla çalışması lazım. Selezynov’un da ilk geldiğimiz haftadaki performans içinde olmadığını biliyoruz. Taraftarla güzel bir diyaloğu var. Ama saha içinde disiplinden uzaklaşırsanız ve coşkuyu ortaya koymazsanız onlar tepki olarak döner. Biz futbolun içerisinde bunu fazlasıyla yaşadık. Bugün herkes alkışlar yarın kötü olduğunda da tepki gösterir. Selezynov’un da bunlara dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.

KUBİLAY’A NASİHATLAR

Konunun sadece Selezyov ile değerlendirilmemesi gerektiğine vurgu yapan Üzülmez, “Kubilay benim çok beğendiğim bir oyuncu. Ama Kubilay’ın bırakın bir hoca değil ağabey olarak ona vereceğim tavsiye beden dili daha pozitif olabilir. Kubilay’ın meziyetlerine ve bireysel anlamda ortaya koyduğu kaliteye baktığınız zaman bu potansiyeli taşıyan bir oyuncu. Futbol duygusallığı kaldırmıyor. Futbolda hırçın olacaksınız,  isteyeceksiniz. Gayretli olmanız gerekiyor. Kendisinin de yapması gerekenler var tabii ki. Perşembe günkü maçta görev vermeyi de düşünüyorum. Taraftarla bütünleşmesi ve olumsuz tabloyu da pozitife çevirmek için herkesin de Kubilay’a destek vermesi gerekiyor. Bursaspor kalıcıdır.  Bizler gelip geçiciyiz. Oyunculara kalan 11 haftada herkesin destek vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi