Kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getiren Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, “Hafta boyunca uyarmamıza, karşımızda mücadele edecek bir takım olacağının analizlerini yapmamıza rağmen korktuğumuz başımıza geldi. İkili mücadeleleri kazanan, alan bırakmamaya çalışan bir takımla karşılaştık. Üzüldük, futbolda kaybetmek vardır ama bu ligde mücadele etmediğiniz zaman kaliteniz bir işe yaramıyor. Bunun net örneğini Eskişehirli kardeşlerimiz bize verdi. Sonuna kadar mücadele ettiler, ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Eskişehir takımına ve oyuncularına saygı duyuyorum” dedi.

"ALDIĞIM EN KÖTÜ MAĞLUBİYETLERDEN BİRİSİ"

Bugünkü karşılaşmanın sonucunu, “Belki de teknik adamlık dönemimde aldığım en kötü mağlubiyetlerden birisi” olarak tanımlayan Üzülmez, en çok taraftar adına üzüldüğünü kaydetti. 25 bin taraftarın geldiğini vurgulayan deneyimli teknik adam, “Bizlere inanarak, bizlerin yanında oldular, destek verdiler. Onlar adına üzüldüm, onlar da böylesine kötü bir futbolu beklemiyorlardı. Onları üzdüğümüz için özür diliyorum. Bu maçtan ders çıkarmak istiyoruz, rakip bize iyi bir ders verdi. Bundan sonraki süreçte oyuncularım da rakip kadar mücadele etmedikten sonra yeteneğin de bir işe yaramadığını anlamışlardır. Bu tür şeyleri çok yaşadım, uyarmamıza rağmen kötü bir mağlubiyet aldık” diye konuştu.

İbrahim Üzülmez, uzun maratonda bu tür tökezlemelerin olacağını, önemli olanın pes etmemek olduğunun altını çizerek “Bursaspor’un karakterinde pes etmek yok, biz de hiçbir zaman pes etmeyeceğiz” dedi.

"BAZI OYUNCULARIN ÖZELEŞTİRİSİNİ YAPMASI LAZIM"

Yevgen Seleznov’un karşılaşmada cezası nedeniyle forma giyememesine dair gelen bir soruyu yanıtlayan Üzülmez, “Seleznov bizim için önemli bir oyuncu, tecrübeli, üçüncü bölgede de olumlu anlamda bizi ileriye taşıdığını gördük. Bugün eksikliğini hissettik. Geldiğimiz günden itibaren hücumda sıkıntılar vardı, bazı oyuncuların da özeleştirisini yapması lazım. Bu kadar coşkulu seyirci karşısında dripling yapıp, rakibe sıkıntı yaratılabilir diye düşünüyorum. Bu saatten sonra kafamızı kaldırma anlamında iyi ders oldu. Serdar Özkan’a, Traore’ye önlem alındı, Kubilay’ın rakibi daha fazla rahatsız etmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

"SERDAR'IN KÖTÜ NİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Serdar Özkan’ın kart cezalısı durumuna düşmesine dair de, kötü bir niyetle yapmadığını düşündüğünü belirten Üzülmez, “Ne olursa olsun üç sarı kartın var, bunun özeleştirisi yapılması lazım. Bunları daha fazla anlatmamız gerekiyor, yapılmaması gerekiyor. Hakem zaten çıkarıyor, Serdar’ın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama bazen o düşünceleri oyuncular düşünemiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi