TFF 1’nci Lig’in 26’nci haftasında 7 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda İstanbulspor’u ağırlayacak olan Bursaspor karşılaşmanın hazırlıklarını İbrahim Yazıcı Özlüce Tesisleri’nde sürdürüyor. Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Ümraniyespor karşısında 2’nci golü bulacakken 1 puanla yetindiklerini ifade ederken,  “Bu tür maçlarda yakalandın mı atacaksın. O zaman daha farklı olabilirdi” dedi.

ALGI OPERASYONLARI BAŞLADI

Geçen hafta taraftarın bir kampanya başlattığını hatırlatan Üzülmez, “ Ümraniyespor maçında ikinci yarıda sahada sergilediğimiz oyunla ilgili elbette özeleştiri yapmamız lazım. Ben Adana Demirspor maçından sonra sizlerle burada röportaj yaptığımda bir şey söylemiştim. Maalesef Bursaspor’a karşı algı operasyonların başlandığını söylemiştim. Belki bunu çok fazla ciddiye almamıştınız. Ne kadar önemli bir söylem olduğunun siz üzerinde durmadınız. Bu ligde 2-3 haftalık periyoda baktığınızda Bursaspor’a yapılan bariz hakem hataları var. Sadece hakem hatalarını ön plana çıkartıp hatalarımızı görmemezlikten gelmiyoruz. Oyuncularımızla da konuşuyoruz” diye konuştu.

ERKAN ÖZDAMAR MAÇI BİZE VERMEYECEKTİ

Ümraniyespor karşılaşmasının hakemini eleştiren tecrübeli teknik adam, “Hele ki Erkan Özdamar diye bir hocamız vardı. Vücut ve beden dili bu maçı tamamen Bursaspor’a vermemekle ilgili olduğunu görüyoruz. Bu bizleri üzdü. Yoksa saha içinde kazanır veya kaybedersiniz, Bursaspor şampiyon olur, olmaz. Bursaspor’un Süper Lig’de bir şampiyonluğu var.  Taraftar da bizlere attığı mesajlarda, ‘biz saha dışındaki olumsuzluklara boyun eğmeyeceğiz. Sizden hırslı, agresif oyun bekliyoruz’ diyorlar. Benim sözlerimi cımbızla çekenler var ‘takıma inanmıyor’ diye. İbrahim Üzülmez’in en büyük hedeflerinden birisi bir emekçi ruhu içerisinde sonuna kadar aldığı takımı en iyi şekilde limana yanaştırmasıdır. Taraftarlarımız bize inansın ve güvensin. Onların sezon başından beri gösterdikleri desteğe teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

SAHA İÇİNDE ACILAR ÇEKİYORUZ

Takımın yaş ortalamasının yüksek olduğunu vurgulayan İbrahim Üzülmez, “Saha içinde acılar çekiyoruz. Çok kolay olmayacak. Şampiyonluk kelimesi kullanılırken, çok kolay gibi görünüyor ama hedefe varmak da çetin yollardan geçiyor. Biz de o yollardan geçiyoruz. İlk defa Adana Demirspor maçında tam kadro olmaya başlamıştık. Gerçi orada da Burak Kapacak yoktu. Özer’in kırmızı kartıyla birlikte 3 haftalık periyotta sıkıntı yaşıyoruz. Lehimize çevireceğiz, pes etmeyeceğiz, yılmayacağız. 1-2 haftalık tökezlemelerde hemen teslim olacak düşüncesi ortaya çıkmaması lazım” dedi. bursasporx.com

DÖRDÜNCÜ HAKEM AKBABA GİBİYDİ

Ümraniyespor karşılaşmasında dördüncü hakemle yaşadığı sıkıntıya dair bilgiler veren Üzülmez, “İlginç bir hakemdi. Öyle bir vücut dili var ki, devre arasında orta hakeme gitmemi engelledi. 3 sarı kartım olduğunu da biliyor. Akbaba gibi üstümde. Tavırları kötü. Bizler de bir meslek yapıyoruz ama öyle aman aman da bir meslek yapmıyoruz. Hakem de öyle. Hakem demek adil demek. Sonuçta dördüncü hakemsin işte, kendini de abartma. Beni uyar ben üstüme düşeni alırım. İlk defa böyle bir dördüncü hakem gördüm. Erkan Özdamar da Özdamar Özdamar yönetti maçı” diye konuştu.

KENTİN İLERİ GELENLERİNE MESAJ

Bursa’nın kendisi gibi ileri gelenlerinin de birlik beraberlik içinde olması gerektiğini vurgulayan İbrahim Üzülmez, “ Bu hafta her şeyi bırakın maça gelin. Paranız, makamınız ve mevkiiniz olsun sizde. Gelin Bursaspor’a sahip çıkın. Bizler bugün varız, yarın yokuz. Bu takım borç, borç, borç. Nereye gitti bu paralar. Bunları söylerken ben de üzülüyorum, belki ben de eleştirileceğim. 9 haftada herkes bu takıma sahip çıksın. Yeri gelince herkes ‘Bursasporluyum’ diyor, desteğe gelince kimse yok. Buranın sahibi taraftar, Erzurum’a geliyorlar. Allah onlardan razı olsun. Ben onlara karşı mahcubiyet içinde olduğumu söylüyorum. Bizde bir ileri gelenler var. Herp arka taraftan kollamaya çalışıyor. Bursaspor’a gelince bir güvensizlik var. Herkes özde destek olsun, beklenti içinde olmadan destek versin. Bu hafta sadece Alinur Aktaş geldi. Kimsenin geldiği yok, manevi olarak destek verin. Tüm başkanlara gidiyoruz ‘hadi başkan’, hadi hadi de hani” dedi.

BURAK KAPACAK’IN DURUMU ŞÜPHELİ

Play-Off potasındaki takımların birbirleriyle oynayacağının hatırlatılması üzerine konuşan Üzülmez, “Öncelikle birlikteliğe ihtiyacımız var. 4 maçı nasıl kazanırız diye iyi bir 11 oluşturmayı düşünüyoruz. 4 eksiğimiz var, Burak Kapacak’ı alabilir miyiz yüzde 50,50. Antrenmandaki durumuna bakacağız, ona alıştık. Adana Demirspor maçı öncesinde odamda 2 saatte kadro yaptım. Bazı maçlarda 2 gün çalışıp 11 oluşturmaya çalışıyoruz. Hafta hafta bakmamız lazım. En önemli hafta ilk hafta o da İstanbulspor maçı. Onlar da Fatih Tekke Hoca’nın gelmesiyle çıkış yakaladı. Genç ve koşan takım. Bu ligde kolay maç yok. En kolay dediğimiz Eskişehirspor maçını kaybettik. Takımımıza güveniyor ve inanıyoruz. Kendimizi çok yüksekte görmeyelim. Sonuna kadar bu takımla gideceğim. İnşallah dördüncü sarı kartı da yemem” diye konuştu.

SİSTEM DEĞİŞİMİ

Eksiklerden dolayı sistemde bir değişim yapıp yapmayacağı sorusunu yanıtlayan İbrahim Üzülmez, “Sabah onunla ilgili bir çalışma içindeydim. Böyle bir niyetim var açıkçası. Kağıda yazarken iyi ama sahada uygulama noktasında problemler oluyor. Onun üzerine bakacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi