Tarihinin en zor günlerini geçiren yeşil-beyazlı kulübün en azından 1.Lig’de tutunabilmesi için kadroya Teknik Direktör Tamer Tuna’nın talep ettiği 5-6 oyuncu takviyesinin yapılması kaçınılmaz. Bunun için de öncelikle 5,5 milyon lira civarındaki bedelin ödenip transfer tahtasının açılması gerekiyor.

İSTİFAYA ZORLANDIK

2. Başkan Emin Adanur’un istifasının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 19-20 Şubat veya 26-27 Şubat tarihlerine olağanüstü kongre kararı alan Başkan Hayrettin Gülgüler, transfer tahtasını açabilmek için kapı kapı dolaşıp para arıyor. Dün İstanbul’da bir takım görüşmeler yapan Başkan Gülgüler, taraftarın 2. haftadan itibaren yönetimi istifaya zorlamasının ortaya böyle bir tablo çıkardığını belirterek şöyle devam etti:

KÜSTÜRÜP KAÇIRDILAR

“Yoğun baskıların ardından yönetim olarak kongre kararı aldık. Ekip liderimiz Emin bey istifa etti. Emin bey kulübe vermiş olduğu 55-60 milyona yakın paranın yarısını aldı. Bazı kesimler kulübe bu kadar katkı koyan insanı küstürüp, kaçırttılar. Herkes diyor ki parasını aldı gitti. Bu adamın böyle bir düşüncesi yoktu ki. Bu karar her maç sonrası tepki gösteren ve bizi istifaya zorlayanların eseridir. Şunu bütün şehir bilmeli ki, tahtayı açıp transfer yapmadan Bursaspor’un bu ligde durması bile mucize olur.”

VEBALİNİ BÜTÜN ŞEHİR ALIR

İnsanların Bursaspor’a bakış açısının kötü olduğunu öne süren Gülgüler, “Kapı kapı dolaşıp transfer tahtasını açmak için para arıyorum. Kimse yardım edecek gibi durmuyor. Transfer yapmazsak, mevcut kadroyu güçlendirmezsek sezon sonunda olacakların vebalini sadece ben ve Emin Adanur almaz. Bu vebali bütün şehir alır. Bursaspor’un şuan akla değil paraya ihtiyacı var. Parası olan buyursun gelsin. Transfer sezonu kapandıktan sonra bir adayın çıkması bu takıma yapılacak en büyük kötülük olur. Varsa güçlü bir aday bugün gelsin el birliğiyle takımı düzlüğe çıkaralım. Şehrin ileri gelenleriyle kongreye kadarki süreci yürütebiliriz” dedi. Başkan Gülgüler ayrıca transfer tahtasının şimdi açılmaması durumunda mayıs ayında açmak için gerekli rakamın 100 milyon lirayı bulabileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi