Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Futbol"un konuğu Bursaspor'un eski kaptanı ve milli oyuncusu Ertuğrul Ersoy oldu.

FRANSIZLAR UMURSAMAZ DAVRANDI

Coronavirüs sebebiyle tutkunu olduğunu futboldan uzak kaldıklarını söyleyen Ertuğrul, "Fransa'da Türkiye'den 1.5 ay önce baş gösterdi. İlk başlarda 10-15 arası vaka sayısı kaldı. Biz antrenmanlara devam ettik. Olay tehlikeli sayılara gelmesine rağmen Fransızlar ciddi tedbirler almadı. Onlara göre bizler kurallara daha fazla uyuyoruz. Fransa'da umursamazlık 2-3 katkı fazla" diye konuştu.

EKSİKLERİNİ İTİRAF ETTİ

Türkiye'ye geldikten sonra 14 gün karantinada kaldığını vurgulayan genç oyuncu, "Kafa tatili sonrası haftanın 6 günü bireysel antrenörümle çalışıyorum. Bireysel hocalar benim eksiğimdi. Her şeyle kendim başa çıkabilirim sandım. Sosyal medya danışmanları, iletişim danışmanları ve psikoloğum var. Futboldan kazandığım parayla arsa almak yerine yatırımımı yine kendime yaptım" dedi.

HOCAM BENİM İÇİN SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

Vakıfköy'ün kapısından 13 yıl önce girerek Bursaspor'la tanıştığını hatırlatan Ertuğrul Ersoy, "Kendime hedef koydum, kaptan olacağım diye. Ve bunu da gerçekleştirdim. A Takım'a çıktığım 17 yaşımda Bursaspor'un en genç kaptanı olacağım diye hedef koydum. Hayalimde kurduğum şeyleri başardım ama hayalini kurduğum şekilde olmadı. Takıma uzun süre kabul edilmedim. Titi ve Ekong'un forma giydiği süreçte sakatlıktan döndük, hoca da minnet duyduğum Le Guen'di. Kendisi de 'Titi ile Ekong'un kesemem ama Ertuğrul'u yedek bırakamam bana sistemi 19 yaşındaki bu çocuk değiştirecek' dedi. 21 yaşında takımın kaptanı oldum" açıklamasında bulundu.

1 KURUŞ ALMADAN LE HAVRE'YE GİTMTİM

Bursaspor'un uzun süredir sıkıntılarla boğuştuğunu vurgulayan Ersoy, " Takım her sezon daha da istemediği yerlere gelince, geçen sene yükümüz daha da ağırlaştı. Küme düşmek hepimiz adına kötü olduk. Camia içinde en çok yıpranan bendim. Bana söz vermelerine rağmen yönetimden bir kişi bana sahip çıkmadı. O dönem oynadığım maaşımın yüzde 80'ini bıraktım. Kulübüm ilk etap kampında bana transfer olmam adına 2 hafta izin verdiler. Afyon kampına ise katılmam istendi. Orada tekrar izin verdiler, o günkü alacaklarımdan 1 kuruş cebime koymadan Fransa'ya gittim. Kulübün menfaatleri dışında hareket etmedim ve Bursaspor'a asla ihanet etmedim. 22 yaşında çok sıkıntılı bir süreçten çıkan oyuncu olarak Le Havre'ye gittim. Büyük sıkıntılar çektim. Çocukluğumun geçtiği Bursa'dan bu şekilde ayrılmanın duygusallığından uzun süre kurtulamadım. İkinci yarı toparladım. Coronavirüs öncesinde iyiye giden grafiğim vardı ve A Milli Takım'dan yeniden davet aldım" diye konuştu.

FRANSA'NIN BATALLASI LE GUEN

Le Havre'de en çok Bursaspor taraftarı gibi ateşli bir grubun olmasını isteyeceğini vurgulayan milli oyuncu, "Atmosferi özlüyorum elbette. Hayalim Avrupa'ya gelmekti. Yurtdışında kalburüstü denilen takımlardan teklif aldım ama o psikolojide gitmek istemedim. Le Havre'yi ben tercih ettim. Le Guen son derece mütevazi bir insan. Egoist bir tavrı yok. Bursaspor'un Batalla'sı nasılsa, Fransa'nın Le Guen'i de o sınıftadır. Umut Meraş'la iyi vakit geçiriyoruz. Soyunma odasında aynı duyguları ve dili konuştuğun bir insan olması önemli. Fransa'da insanlar tiyatro ve sinema gibi bakıyor futbola. Le Havre'nin altyapısı Bursaspor'un Vakıfköy'ü gibi.  Bursaspor'un Süper Lig'e çıkma noktasında favori görüyorum. Takımın yıldızı Burak Kapacak, Kubilay'ın şanssızlığı 1 maçta ayağı tökezliyor ve her şeyin sorumluluğu ona kalıyor. Fransa'da durum daha sıkıntılı, liglerin haziran başı start alacağını düşünmüyorum. 10 maçımız var. Teksas taraftarına hayranlık duyuyorum. Top toplayıcılıkta da orayı tercih ettim. Kuleye çıkma konusunda hiç pişman değilim, bugün olsa yine çıkarım. O şansı elde edebilen kaç futbolcu vardır. Pablo Martin Batalla şeker gibi insandır ama tersi de terstir. Fenerbahçe maçında çok riskli bir pas vermeye çalışırken topu kaybettim bana resmen haykırdı. Bursaspor'a dönmek isterim ama kısa sürede Türkiye'ye gelmeyi planlamıyorum. Avrupa'nın büyük takımlarında ülkemi temsil etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi