Bursaspor İkinci Başkanı Emin Adanur, kulübün resmi Yotube hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

İşte Emin Adanur'un açıklamaları;

"Değerli Bursaspor camiası İsmail Çokçalış'la alakalı konuyu sizlere anlatmak istedik. Daha doğrusu konuyu biz size 26 Kasım tarihinde de bir açıklamayla anlatacaktık zaten. Çünkü geçen sene ortalama ücretini bile almamış ama bu yıl iyileştirme olmasına rağmen ve takıma herhangi bir katkısı olmamasına rağmen ki yine de hakkıdır. Bir şey diyemeyiz yani. Kulübümüze ihtar çekti. Paramı almak istiyorum. Paranın tamamını almak istiyorum diye. Biz de akabinde arkadaşımızın futbolcu arkadaşımızın parasının tamamını ödedik ve 26 Kasım tarihinde de kendince uydurduğu bazı sebepleri bazı bahaneleri göstererek tek taraflı sözleşmeyi feshetti. Kulübümüzle olan sözleşmesini feshetti.

Ailesi ile de görüşülmüş

Şimdi 26 Kasım 2 Aralık tarihleri arasında altı gün boyunca biz bunu niye açıklamadık? Aslında ilk oturduğumuz zaman arkadaşlarımızla bunu konuştuğumuz zaman herkesin fikri bunu açıklama yönündeydi. Kamuoyuna bunu açıklayalım. Futbolcumuzun parasını ödememize rağmen bize bu yanlış davranışını herkese söyleyelim ki zaten biz şeffaflık sözüyle geldik yani ki bu en şeffaf olmamız gereken konu.
Bunu açıklayalım dedik. Akabinde ailesiyle görüştük, babasıyla görüştük yanlıştan vazgeçilmesi gerektiğini bu şekilde Bursaspor kulübünü maddi manevi zarara uğratacağını babasıyla konuştuk. Hatta özellikle kulüp başkanımız Hayrettin Gülgüler iki defa İsmail Çokçalış'ın evine gitti. Babasıyla görüştü. Bu kulüp bu durumun bu şekilde olmasıyla hem kulübümüze hem kendilerinin zararı olacak. Maddi manevi zararı olacağını, camianın böyle bir duruma çok büyük tepki göstereceğini, bunu asla kabul etmeyeceğini kendilerine defalarca beyan etti. Ve bu beyanlar doğrultusunda da babasının da bize bir sözü oldu. Tamam, oğlum bu şekilde bir fesih hatası yapmış. Ama biz kesinlikle Bursaspor Futbol Kulübü'ne para kazandırmadan hiçbir yere gitmeyeceğiz. Size para kazandıracağız. İşte imza parasının yüzde doksanını kulübe vereceğim. Bununla da alakalı gerekli bir imza vesaire olabilir gibi aralarında biz sözlü mutabakat oldu.

Basında çıkan haberler 

Biz altı gün boyunca bunu herhangi bir şekilde basın ya da diğer yollarla duyurulmadan, temiz bir şekilde, yani Bursaspor'a da futbolcunun para kazandırarak gitmesi için altı gün boyunca sadece bu süreci yönettik. Yani herhangi bir bir sıkıntı olmasın. Sakin kalalım, bir şekilde bir uzlaşma olsun ki Bursaspor burada kaybetmesin. Ama altı gün sonra bir basında çıkan işte lisanslardan dolayı, lisansı görmeyince işte kulüp tarafından feshedildiğiyle alakalı bir haber çıktı. Bundan sonra zaten olay çok bambaşka bir seyre doğru ilerledi.Ben insanları anlayamıyorum yani bundan bir hafta önce, on gün önce kulüp bir açıklama yapmış. İşte futbolcumuz İsmail Çokçalış'ın parasının tamamı ödenmiştir demiş. Ben de basın işi yapıyorum. Sonuçta benim de bir medyam var. Ve bu tür olaylar medyada çok fazla oluyor. Yani yanlış oluyor. Yanlış anlatım oluyor. Yanlış bir aksediş oluyor ya da yanlış haber oluyor.Bu haberleri camianın birdenbire bu kadar sert bir şekilde işte defolun gidin, istifa edin. Işte beceriksizler, bilmem ne. Arkadaşlar insan karalamak çok kolay. İnsan suçlamak çok kolay. Oturduğun yerden beyanat vermek çok kolay. Oturduğun yerden yazı yazmak çok kolay gerçekten ya da oturduğun yerden süreci yönetmek de çok kolay.Ama bu ekonomide bu Türkiye'de bahsettiğin olaylar Bursaspor'da hiç kolay değil.

'Asla istifa etmeyeceğiz'

Otuz yıllık, kırk yıllık Bursasporluyuz. Biz böyle bir şey görmedik diyor. Sen otuz yıllık Bursasporluysan Bursaspor bu durumdaydı. Bizim burada hiçbir rezilliğimiz yok. Biz oyuncunun parasını son kuruşuna kadar ödedik. Burada rezil bir durum varsa bu durum Bursaspor kulübü yönetiminin değil, futbolcunun rezilliğidir. Bunu açık açık söylüyorum. Çünkü burada yönetimin hiçbir suçu yoktur. Oynamayan oyuncunun bile parasını ödemiştir. Son kuruşuna kadar ödemiştir. Ki bu ekonomik darlıkta, bu zorlukta ödemiştir. Buna rağmen de oyuncu hakkı olmayan bir fesih yapıyorsa hiç kimse kusura bakmasın bu bizim suçumuz değildir.Yani sürekli kendine otuz yıllık, kırk yıllık, yirmi yıllık Bursasporluluklarla yani sürekli bizi böyle istifaya davet eden, sürekli böyle defolun gidin gibi kötü şeyler söyleyenlere de sesleniyorum.Bursaspor'u bu duruma ben düşünmedim. Bizim yönetimimiz de düşünmedi. Otuz yıldır Bursaspor'un başında biz de yokuz. Madem bu kadar kolaydı bu işler, madem bu kadar güzeldi. Otuz yıldır bu kulüp niye bu hale düştü o zaman? Otuz yıldır bu kulübü bu hale düşürenler neredeler o zaman? İsmail Çokçalış'ın parasını öderken aradığımız insanlar neredeler? Bir kuruş para vermeyen, bir kuruş destek vermeyen, bir kuruş motivasyon vermeyen, enerji vermeyen insanlar bize her defasında istifaya davet ediyor.Asla istifa etmeyeceğiz. Üç yıl daha buradayız.

'Camiayı arkamızda görmek istiyoruz'

Kimse böyle saçma sapan, bizimle alakası olmayan suçlardan dolayı bizi böyle boş boş şeylere çağırmasın. Biz kaos olmasın diye gerçekten artık stabil götürmek istediğimiz için ve kulüp zarar görmesin diye, maddi anlamda manevi anlamda zarar görmesin, basın kuruluşunun yaptığı haberden dolayı bambaşka bir noktaya geldi. Bu konuyla alakalı bir hatamız varsa affola ama gerçekten kulübümüzden lütfen bir açıklama gelmeden bizi böyle saçma sapan yani Türkiye'yi rezil edecek şekilde lütfen istifaya ya da böyle hakaretlere davet etmeyin arkadaşlar.Çünkü bizim bir suçumuz yok. Suçumuz olduğu zaman yanlış yaparsak ki biz yanlış yapmayız. Bunu kendimiz söyleriz, kendimiz açıklarız. Hiçbir suçumuz yok. Parasını ödediğimiz oyuncumuz bize bunu yaptı. Bu noktada da biz camiayı karşımızda değil arkamızda görmek istiyoruz. Çünkü bu çok rezil bir durum.

'İsmail Çokçalış'ı alan Türk futboluna ihanet etmiştir'

Buradan Türk futboluna da seslenmek istiyorum.Çünkü bu şekilde bir oyuncu herhangi bir kulüpten akıl oyunlarıyla ya da böyle saçma sapan durumlarla, işte küçücük küçücük oyunlarla gidiyor. Ve bunu hepiniz görüyorsunuz herkesin gözü önünde oluyor bu.Bu oyuncuyu alan gerçekten Türk futboluna ihanet etmiştir. Bu oyuncuyla anlaşan kulüp Türk futboluna ihanet etmiştir. Biz Burak Kapacak olayında böyle bir şey yaşıyorduk. Ben buradan Ali Koç Beyefendi'ye çok teşekkür ederim. Çok güzel bir sözü vardır. Türk futbolu böyle birkaç oyuncunun egosuna kurban olamaz. Bursaspor ya da Fenerbahçe bir kaç oyuncunun egosuna kurban olamaz.Siz hiç merak etmeyin. Bursaspor'a o zaman ne maddi manevi ne verilmesi gerekiyorsa, ne olması gerekiyorsa biz onu yapacağız. Fenerbahçe'yi de Bursaspor'u da karşılıklı bir iki büyük camiayı da karşısında bırakmayacağız demişti.Ben Ali Koç Beyefendi olan Ali Koç başkanlığı olan bu tevazuyu, bu doğru futbolu, bu temiz futbolu tüm kulüp başkanlarımızdan rica ediyorum. Lütfen, lütfen Bursaspor'a emeğinin hakkını vermeden İsmail Çokçalış'ı, transfer etmeyiniz.

Editör: Haber Merkezi