Bir galibiyetten çok daha fazla önemi vardı bu maçın.. Bütün maçlar tam istediğimiz gibi sonuçlanmışken bu fırsatı harcayınca çok büyük ihtimalle play off şansını da harcamış oluyorsun. Bu kısa paslarla savunmadan çıkmanın ve çıkarken topu kaptırıp gol yemenin faturası bize çok ağır oldu. Hatırlıyorum da 3-0 öne geçtiğimiz Tuzla deplasmanında da böyle 2 puan yitirdik,,Giresun da da yenildik.. Ama akıllanmadık.. Başka maçlarda da böyle hatalarımız oldu ben şimdi hatırlayamadım.

Balıkesir tam da oynaması gerektiği gibi oynadı. Orta saha ve defansı sağlam tutup bulduğu kontrataklarla da gollere ulaştı.. Böylece hem kümede kalma umutlarını güçlendirdi hem de net bir skor alarak yıllar sonra galip gelmiş oldu.Fazla agresif bulduğum Yusuf Şimşek Bursaspor u iyi ezberletmiş oyuncularına.Burak da Batuhan da sıkı marke edildiler.

Halen de her şey bitmiş sayılmaz. Ama bundan sonra play of dahi mucizelere kalmıştır. Yani önümüzdeki yıla bakacağız artık. Hiçbir şey bu ligde kestirilemez. Ama seneye de bu ligde olma fikrine alışmak çok da yanlış olmaz. Çelişkili gibi gelebilir. Ama çıkmadık candan umut kesilmez hesabı benimkisi. Çok zor ama imkansız değil yani.. Umut etmek istiyoruz işte..

Bireysel olarak futbolcuları eleştirmek istemiyorum. Genel anlamda hepsi de kötüydüler.Bu kötülere oyuna zamanında müdahale edemeyen,sistemini değiştirmede geç kalan Mustafa Er de dahildir. Hatta stadyumun elektriklerinin kesilmesinin gündeme gelmesi bile etkilidir. Düşünsenize o kadar bitik bir haldesiniz ki elektrikleriniz dahi kesilme riskinde. Koca şampiyonu ne hallere düşürdüler.. Her gelen yönetim öncekini arattı. Eğer hiçbir gücünüz yoksa göreve talip olmayacaktınız. Bursaspor kimse için bir vitrin değildir.Kimse 500 bin kişinin sevdasıyla oynayamaz. Ayrıca bu şehrin de bu vebalde payı büyüktür.Hiç dişe dokunur bir destek çıkmadı 3.5 milyonluk şehirden. Sene başından vazgeçtim devre arasında da tahtanın açılmaması yüzünden; Balıkesir de dahil bütün takımlar kadrolarına takviyeler yapmışken mucizevi sonuçlar beklemek abesle iştigaldir. Üstelik devre arasında bir futbolcunu serbest bırakmışsın,en önemli gol silahını da kadro dışı bırakmışsın.. Yanlış anlaşılmasın hiç kimse Bursaspor dan büyük değildir ve bu kulübün emeğini hiçe sayamaz.Yani malum şahıs neden kadro dışı bırakıldı demiyorum.Bu konuda benim de görüşüm kadro dışı kalmasıdır.Demek istediğim ilk yarıdan da zayıf bir kadroyla mücadele ettiğimiz.. Defalarca yazdım sosyal medyamda ne yapıp edip tahtayı açalım ve alternatifli bir kadro kuralım dedim.4-5 takviyeye ihtiyacımız olduğuna herkes hemfikirdir..Amaç lige çıkmaksa..Ama 45 milyon çıkmadı işte 3.5 milyonluk şehirden.

Şimdi en kısa zamanda şirketleşmenin hukuki boyutunu da değerli avukat arkadaşlarımdan öğrenip sizlere aktaracağım.. Artık sanırım bütün kentte bu fikir daha çok yer edinmiştir. Basitçe söylemem gerekirse hiç kimse 700 milyon borç ve sıfır mal varlığıyla bu kulübe talip olmaz.Talip olacaklar da son 2 yönetim gibi “Bursaspor sahipsiz kalmasın” diye göreve talip olacak.. Bir sonraki döneme de borç 1 milyar TL yi aşacak.Onun için zaten yeterince geç kalmışız daha da geç olmadan derhal güvenilir bir kadro ile şirketleşmek tek çıkar yoldur. Şirketleşmeden önce de kulübe mal varlıkları kazandırmak çok önemlidir.Bu konuda da çok zor ama imkansız olmayan bir önerim olacak.. Olacak da bakalım bu şehir bunu becerebilecek güçte mi göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi