Süper Lig’e dönme mücadelesi veren Bursaspor, TFF 1’nci Lig’de 28 haftada 43 gol kaydederken, kalesinde ise 28 gol gördü. Yeşil Beyazlılar, maç başına 1.5 gol ortalaması yakalamayı başardı. Timsah, Coronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ligde 46 puanla 3’ncü sırada bulunuyor.

TRAORE PERDEYİ AÇMIŞTI

Bursaspor’un bu sezon attığı en erken goller sıralamasında Afrika kökenli 2 oyuncu bulunuyor. TFF 1’nci Lig’in 21’nci haftasında başkent temsilcisi Osmanlıspor’a konuk olan Yeşil Beyazlıların Burkina Faso asıllı oyuncusu Abdou-Razack Traore, 6’ncı dakikada takımının ilk golüne imza atmıştı. Karşılaşma Bursaspor’un 4-2’lik galibiyetiyle sona ermişti.

HEM GOL HEM KIRMIZI

Ligin 24’ncü haftasında ise Bursaspor, bu kez İstanbul ekibi Ümraniyespor’a konuk oldu. 1-1’lik eşitlikle biten karşılaşmanın 6’ncı dakikasında Bursaspor adına sahneye çıkan isim Nijerya milli takımında da forma giyen Abdullahi Shehu oldu. Nijeryalı oyuncu aynı karşılaşmanın 79’uncu dakikasında ise gördüğü kırmızı kartla Yeşil Beyazlıları 10 kişi bırakmıştı.

EN GEÇ GOLCÜ ÖZER

Bursaspor’un en geç golü atan isim ise Özer Hurmacı oldu. Tecrübeli oyuncu Yeşil Beyazlıların adeta ecel terleri döktüğü Adanaspor deplasmanında attığı kritik golle takımına hayat vermişti. Maçın 90+4’üncü dakikasına kadar 2-2’lik eşitlikle giden maçta Özer ceza sahası dışından vurduğu sert şutla kaleciyi avlamış, topun filelere gitmesiyle Bursaspor hanesine 3 puanı yazdırmıştı.

Editör: Haber Merkezi