Gerçekleşen organizasyona; Başkan Hayrettin Gülgüler ve yönetim kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder ve divan kurulu üyeleri, Teknik Direktör Tamer Tuna, Sportif Direktör Deniz Kolgu, Nejat Biyediç'in eşi Mirna Biyediç ve kızı Anja Biyediç, Ersel Altıparmak'ın eşi Zülfiye Altıparmak, Mesut Şen'in eşi Nahide Şen ve oğlu Hakan Şen katıldı.

Bursaspor Sportif Direktörü Deniz Kolgu düzenlenen törende açıklamalarda bulundu. Kolgu, "Sahaya çıkan tüm oyuncularımızın Bursa'nın ve Bursaspor'un büyükleri ile göz göze gelmeleri için tesislerimizde bulunan üç adet sahaya efsanelerimizin isimlerini verdik. Bu önemli bir anma günüdür. Bu bağlamda da en alttan en üste kadar tüm şehri kenetlenmeye ve birleşmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Hayrettin Gülgüler efsane futbolcuların aidiyet duygularının ve Bursaspor sevgilerinin büyüklüğünden bahsederken şu ifadeleri kullandı; "Bu projenin fikir babası Deniz hocama çok teşekkür ediyorum. Belirtmek istediğim bir konu  var. Altyapıdan yetişen gençlerimizin hem Mesut hocam hem Ersel hocam hem de Nejat hocamıza dönüp bir bakmalarını istiyorum. O saygıyı, sevgiyi ve Bursaspor'a aidiyet duygusunu görsünler. "

Divan Yönetim Kurulu Başkanı Galip Sakder de bu gerçekleştirilen bu projeden çok mutluluk duyduğunu belirtti. Sakder, "Burada olmak çok mutluluk verici. Eski abilerimizi, eski dostlarımızı yad etmek kadar güzel bir şey yok. Mesut, Ersel, Nejat hiç unutulmadı unutulmayacak." sözlerini kullandı.

Efsaneleri büyük bir gurur ile andığını söyleyen Teknik Direktör Tamer Tuna şunları aktardı; "Bugün burada teknik direktör olma ve bu mücadeleye girmemiz nedenimiz de aslında Bursaspor efsanelerinin, Bursaspor değerini yaratan camiadır. Geçmişte bize Bursasporluluğu yaşatan, Bursaspor'u sevdiren bu isimlerdir. Hepimiz gelip geçiyoruz ama Bursaspor ebedidir."

Efsane futbolcuların aileleri de duygusal anlar yaşadı. Mesut Şen'in eşi Nahide Şen, "Mesut Şen adına burada olmaktan onur duyuyuroum. Bursaspor başkanı ve yöneticilerine bizleri böyle onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. " dedi. Ersel Altıparmak'ın eşi Nahide Altıparmak da tüm ailesi adına eşiyle çok gurur duyguklarını ifade etti. Nahide Şen, "Çok onur duyduk. Hepsinin ruhu şad olsun. Hatırladığınız için çok çok teşekkür ediyoruz." dedi. Nejat Biyediç'in Kızı Anja Biyediç ise Bursaspor'un hem babası hem de Biyediç ailesi için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Anja Biyediç "Babam için Bursaspor çok önemliydi. Bu sevginin karşılıklı olması ve hala hatırlanması gurur verici bir şey. Annem ile beraber burada olmaktan çok mutluyuz. Bursaspor camiasına çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Düzenlenen basın toplantısının ardından; Mesut Şen, Ersel Altıparmak ve Nejat Biyediç sahalarımız efsane futbolcularımızın aileleri ile birlikte gezildi ve hatıra fotoğrafları çekildi. 

Editör: Haber Merkezi