Bursaspor ligin 31. haftasında pazartesi günü, deplasmanda Samsunspor ile 69. randevusuna çıkacak. 1965-66 sezonundan bu yana yaşanan rekabette taraflar, şimdiye kadar Süper Lig'de 56, İkinci Lig'de 5, Türkiye Kupası'nda ise 7 kez karşı karşıya geldiler. Geride kalan 68 müsabakadan 28'ini Bursaspor kazanırken 19 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı, 21 maçta ise sevinen taraf Samsunspor oldu.

Süper Lig'de, Bursaspor'un attığı 78 gole, Samsunspor, 73 golle karşılık verdi. İkinci Lig'de ise iki takım 5 kez kozlarını paylaştı. 3 maçı Bursaspor kazanırken, 1 maçı Samsunspor ve 1 maç ise berabere bitti. Bursaspor bu 5 karşılaşmada rakip fileleri 8 kez havalandırırken, Samsunspor 3 gol ile karşılık verdi.

Türkiye Kupası Maçları

Türkiye Kupası'ndaki 7 maçta da Bursaspor daha üstün bir performans sergiledi.. 3 maçı Bursaspor kazanırken, 3 maç berabere bitti. Samsunspor 1 maçı kazanmayı başarırken, attıkları 7 gole karşı Bursaspor  9 gol ile karşılık verdi.

Bursa'da oynanan maçlarda Yeşil-Beyazlılar  20 defa kazanırken, 8 maçı kaybetti.. 5 maçtaysa taraflar yenişemedi, Yeşil-beyazlılar, Bursa'da Samsunspor kalesine 52 gol gönderirken, filelerinde ise 25 gol gördü.

Samsun'daki maçlarda ise ev sahibi ekibin üstünlüğü göze çarpıyor. Ligde oynanan 32 maçta Samsunspor'un 14 galibiyeti varken, Bursaspor 5 kez kazanmış. 11 maç ise berabere bitmiş. Kırmızı beyazlıların attığı 44 gole karşılık Bursaspor'un ise 23 golü var.

Ligin ilk yarısında Bursa'da oynanan karşılaşmayı Bursaspor 3-0 kazanmıştı.

Editör: Haber Merkezi