Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Futbol"un konuğu Bursaspor'un unutulmaz file bekçisi ve kaptanlarından Ivko Gançev oldu.

BURSASPOR'A UZAKTAN TAKİP

Yeşil Beyazlı camiayı ikinci evi gibi gördüğünü söyleyen Bulgar eski kaleci Ivko Gançev, Bursaspor'un kendisi için çok özel bir yerde olduğunu dile getirirken, ülkesinde olmasına rağmen internet üzerinden Timsah'ın maçlarını kaçırmadan takip ettiğini söyledi. Intertoto Kupası'nın kendisi, Bursaspor ve Türkiye için özellikler taşıdığını açıklayan Gançev, " Aile gibi efsane bir kadromuz vardı" dedi.

VINNIE JONES KORKUTMAYA ÇALIŞTI

Bursaspor formasını 192 kez giydiğini açıklayan Ivko Gançev, "Nejat Biyediç'in ilk maçında İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-1 yenmiştik. Tabii Galatasaray'ı 5-0 yendiğimiz maç da unutulmazlar arasındaydı. Intertoto Kupası'nın ilk maçında 4-0 galip geldiğimiz Wimbledon'da Vinnie Jones tünelde yüksek müzik açıp bizi korkutmaya çalıştı hatta elleriyle tünelin içindeki metallere vuruyordu yine korkutmak için. Bizim Deli İbrahim aynı yere kafasını vurunca İngilizler de şaşkınlık geçirdi" açıklamasında bulundu.

ELİNİN DEĞDİĞİ MİLLİ TAKIMA GİDİYOR

Çalıştığı her takımdaki kalecinin performansını arttırdığı gibi milli takıma çağrıldığını hatırlatan Bulgar efsane kaleci, "Bursaspor'da Harun Tekin, Okan Kocuk, Muhammed Şengezer A Milli Takım'a giderken Ataberk Dadakdeniz de U21 milli takımına seçildi. Ayrıca Kayserispor ve Gaziantep Gazişehir takımlarının file bekçilerini de ülkelerinin milli takımlarına göndermeyi başardık" ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ŞENGEZER'E ÜZÜLÜYORUM

Bursaspor'un kalecisi Çağlar Şahin Akbaba'yı başarılı bulduğunu söyleyen Gançev, "Gazişehir'de çalışırken Samsun'da oynuyordu Çağlar. Oraya da istemiştik ama olmadı. Çağlar Şahin Akbaba sayesinde Bursaspor arzuladığı ve hak ettiği Süper Lig biletini alacak. Ben Muhammed Şengezer'e Bursaspor'dan ayrıldığı için üzülüyorum. Kendisi de yönetimin de hatası var bu ayrılıkta" dedi.

MİLLİ TAKIM PAHASINA BURSA'YI SEÇTİM

Bursaspor'a her zaman yardıma hazır olduğunu kaydeden Ivko Gançev, " Bana sorduklarında kesinlikle dürüst olurum. İyi de olsa kötü de olsa söylerim çünkü kulübe zarar vermek istemem. Bursaspor'a transferim zamanımda Levski Sofya'da kalırsam Bulgaristan milli takımının 1'nci kalecisi olmayı teklif ettiler ancak ben milli takıma bir daha çağrılmama pahasına Bursaspor'u seçtim hiç de bu kararımdan pişmanlık duymadım. Özel bir insan olan Nejat Biyediç'le iddiaya girerdik, bir sağ bir sol köşeye goller atarak çoğunlukla beni yeniyordu. Yardımsever bir insandı" diye konuştu.

ALİ AY'IN BÜYÜK HATASI

Bursaspor'da teknik direktörlük gibi bir hedefi olmadığını dile getiren Gançev, " Öyle bir düşüncem yok. Herkesin kendi yeteneğini bilmesi gerekiyor. Ben Bursaspor için göreve her zaman hazırım elbette. Bursaspor'da iki zor dönemim var. Paul Le Guen sonrasında Adnan Örnek beni aradı düşünmeden ekibinde olma teklifini kabul ettim. Onun hedefi Bursaspor'da teknik direktörü olma hedefi vardı. Tunahan Hoca ile birlikte şanssızlığı tüm maçları kaybettik. Ali Ay ben ve Mustafa Er'i çağırdı bize güvendiğini söyledi Trabzonspor maçı için. Bu zor görevi koşulsuz kabul ettik. Batalla'nın da çok büyük desteği oldu. Kümede kalma maçı öncesinde soyunma odasında büyük özgüven ve inanç vardı. İkinci dönemde de Mustafa Er beni davet etti ben de bu zorlu dönemde görevi kabul ettim. Üçüncü dönemde de Samet Aybaba zamanında Bursaspor'da görev aldım. Eski başkan Ali Ay'ın büyük hatası var. Trabzonspor maçından sonraki sezonda Mustafa Er ve bana görev vermesi lazımdı. Çünkü biz zor zamanda önemli iş başardık ve aile olmuştuk. Ertesi sezon Paul Le Guen geldi ve çok fazla transfer oldu. Yabancı hoca getirmek ve transferlerde hata yapıldı" dedi.

SÜPER LİG ŞANSI OLDUKÇA YÜKSEK

Bursaspor'un Süper Lig'e çıkma şansının yüksek olduğunu vurgulayan Ivko Gançev, " Bursaspor'un Süper Lig'e çıkması için büyük şansı var. İnternetten bütün maçları seyrediyorum, şanssızlıkla maçları kaybetti. Umut kırılmaması lazım, takım çıkışa geçecek. Yetenekli ve inançlı oyuncular var. Bursaspor için Vakıfköy çok büyük şans. Çok fazla yetenekli oyuncu çıkıyor oradan. Olağanüstü şartlar olduğu için daha fazla oyuncu A Takım'da forma şansı bulabilir" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi