Yazıma futbol dünyasında bir tespite katıldığımı belirterek başlamak istiyorum.
"Bugün itibarı ile Türkiye profesyonel futbol dünyasının en hareketli ve en gözde kulüplerinde biri Bursaspor'dur."
Bu güzel ve gurur verici tespiti yine şehir dışından iki futbol adamı ile yaptığım görüşmelerde teyit ettim.
Yeni sezonda 2. Lig'de şampiyonluk hedefi ile mücadele edecek Bursaspor'un yeni sezon için transfer dönemine de damgasını vurduğu belirtiliyor.
Birisi İstanbul biride İzmir'den iki futbol adamı ile yaptığım görüşmede Bursaspor'un transferde anlaştığı ve görüşme halindeki futbolcular nedeni ile diğer külüplerin transfer politikalarına etki ettiğini söylediler.
Sezona hazırlıklı ve planlı transfer süreci yürüten Bursaspor'a göre pozisyon alacak diğer 2. Lig kulüplerin olduğunu söylediler. Daha sezon başlamadan Bursaspor farkının oluştuğunu ve belirleyici takım hüviyetinde olduğunu belirtmekten çekinmiyorlar.
Başkan Enes Çelik açıklamalarını net bir şekilde dile getiriyor. Yapılacak transfer sayısından, oyun bölgelerinideki yerlerine kadar ifade ediyor. Bu da planlı bir transfer çalışmasının ispatıdır. Tabii bu çalışmaların en önemli kriteri mali yapıyı bozmadan ve adaletli bir şekilde hayat geçirmek.
Hızlı girilen transfer dönemi ve ilan adilen futbolcu anlaşmaları camiada heyecanla karşılandı. Şimdi bizim telefonlar çalmaya, mesaj kutularındaki mesajlara cevap vermeye çalışıyoruz.
Birkaç gün açıklanmayan yeni transferlerden dolayı sürecin ne zaman başlayacağı ve kimlerin alınacağına kadar bol meraklı soruları görüyoruz.
Tabii başkanın idari anlamda başka önemli işleri olduğunu ifade etmek gerekiyor. Kalıcı gelir konusunda Bursaspor tarihinin en büyük projelerinden biri Özlüce Projesi 'nin bir hayli yol aldığını görüyoruz. Kulüp kaynakları ile hayata geçirilecek bu büyük yatırım için proje yöneticisinin atandığını ve göreve başladığını öğrendik. Hayırlı olsun.
Saha tarfında ise futbol şubede görevli olanlar özellikle Play-Of maçlarını takip ediyor, gerkiyorsa maçın oynandığı şehire bile gidiyorlar. Sonrası idari ve sportif tarafın ortak toplantıları yapılıyor.
Transferlerin önemli olduğu yerde mevcut futbolcuların durumuda kulüp yetkilileri için önem arz ediyor. Bu konuda çalışmalar yapıldığı ve bildirimlere başlandığını duyuyoruz. Bir yerel basınımızda Mehmet Yiğit, Furkan Saki ve Bora Yılmaz ile yolların ayrıldığına dair haberi okudum. Biraz araştırdım. Haberin doğruluğu konusunda olumlu teyit aldım.
Ancak bu haberi araştırırken başka bir iddiayı duyunca inanmak istemedim. Umarım bana söylenen gibi değildir. Yeni dönem kadro planlamasında düşünülmeyen futbolculara futbol şube tarafından telefon ile bildirim yapılıyormuş. Ben de olmaz öyle bir şey dedim.
Hemen başkan Enes Çelik ile birkaç organizasyonda ve TV programlarında söyledikleri gözümün önüne geldi. Başkanın şampiyon kadro için söylediği övgü dolu sözleri, verdikleri mücadeleden ve yaşattıkları şampiyonluğa kadar hep içtenlikle teşekkür ettiğini biliyoruz. Ayrıca ben Başkan Enes Çelik'in nezaketine, samimiyetine ve camianın her bir mensubuna gösterdiği hassasiyete şahitlik etmiş biriyim.
Enes Başkan bu durumu araştırıp, böyle bir durum olduysa mutlaka müdahele edeceğine inanıyorum.
Ayrıca bu dönemde gençlerede önem veren bir yönetim anlayışını görmek inanın hoşumuza gidiyor.
Son dönemde Emir Kayacık, Ensar Duman ve Kerem Matışlı'nın profesyonel sözleşme ve sözleşme uzatımını görmek gelecek için çok değerli. Bu gençlerin yanına daha gelecek olmasını biliyor olmamız da daha kıymetli.
Gençler konusundaki başkan Enes Çelik çok değerli hayalleri ve planları olduğunu kendi ağızından duydum. Gençler konusunda sevgili başkan gibi düşünen çok sayıda Bursaspor'lu olduğunu da biliyoruz.
Yazımı sonuna kadar okuyup transfer için futbolcu ismi bekleyenlere şunu söyleyebilirim: Yönetimin transfer havuzu çok ama çok geniş. Adı geçen, geçmeyen her ligden futbolcu alınabilir. Bu konuda kadro planlaması dikkate alınıyor. Mali kriterler olmazsa olmaz.
Onun için diyorumki bu durumdaki Bursaspor'da süpriz transfer olmaz.