Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsorluğunda düzenlenecek olan Gran Fondo Amatör Yol Bisikleti Yarışı için geri sayım başladı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında Bursa’nın bu büyük organizasyona hazır olduğu mesajı verildi. Tanıtım etkinliğine Vali Yardımcısı Rıza Aksoy, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız ve birçok protokol üyesi katıldı.

1000291040 1747728718 767 X750

“Bursa bisikletin de şehri”

Vali Yardımcısı Rıza Aksoy, konuşmasında güvenlik önlemlerinin titizlikle alındığını vurgularken, Bursa’da kazasız ve keyifli bir yarış beklendiğini belirtti:
“Bursa’da bisikletin yaygınlaşmasını sağlayacak bu yarışma inşallah örnek bir organizasyon olur. Güzel bir gün yaşanacağına inanıyorum.”

“Bursa, bilimin ve sporun başkenti olacak”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız ise Bursa’nın vizyon projeleriyle spor kenti kimliğini güçlendirdiğine dikkat çekti.
Yıldız, “Bursa’nın tamamını bilimin, sporun başkenti yapmak istiyoruz. Dün 5.016 kişilik Atatürk Spor Salonu’nun temelini attık. 2027’nin 19 Mayıs’ında açılışını yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı sporla buluşturmak, özellikle de kadınlara yönelik farkındalığı artırmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güvenlik ve sağlık önlemleri üst düzeyde

Yarış günü boyunca tüm parkurda güvenlik tedbirleri artırılacak. Sağlık ekipleri de belirli noktalarda hazır bekleyecek.

Bursa, doğası, tarihi ve spor altyapısıyla yine örnek bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Pedallar bu kez sağlıklı yaşam, dostluk ve dayanıklılık için dönecek.