U17 Elit Lig 3. Grubu şampiyon olarak tamamlayarak Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden Yıldırım Belediyespor U17 Futbol Takımı, Kütahya’da düzenlenen 1. Kademe Müsabakaları’nda grubunu lider olarak tamamlamayı başardı.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Karakova Sahası’nda oynanan mücadelede lacivert turkuazlılar İstanbul temsilcisi Maltepe Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Maça baskılı başlayan Yıldırım Belediyespor, beklemediği bir anda köşe vuruşundan gelen topta yaşanan karambolde kalesinde golü görerek 1-0 geriye düştü. Golün şokunu üzerinden çabuk atan lacivert turkuazlılar, golcüsü Tanju’nun şık bir vuruşla kaydettiği golle maça dengeyi getirdi.

Mücadelenin geri kalanı karşılıklı pozisyonlarla geçerken karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve normal süre 1-1 tamamlandı. Statü gereği penaltı atışlarına geçilen mücadelede beyaz nokta üzerinde ve kalede başarılı olan Yıldırım Belediyespor penaltı atışlarından 4-2, karşılaşmadan da 5-3 galip ayrılarak adını finale yazdıran taraf oldu. Grubunu lider tamamlayan lacivert turkuazlılar 1. Kademe Müsabakaları’nın final karşılaşmasında diğer Bursa temsilcisi Altınsabanspor ile İstanbul temsilcisi Gazi Mahallesispor maçının galibiyle karşılaşacak.

BAŞKAN EDEBALİ’DEN SPORCULARA TEBRİK
Müsabaka sonrası telekonferans yöntemiyle soyunma odasına bağlanarak başarılarından dolayı sporcuları ve teknik heyeti kutlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çocuklarımızın gösterdiği başarı, spor alanında yatırımların sonucunu aldığımızın göstergesi. Sporcularımız Yıldırım’a her gün yeni bir başarı kazandırıyor yeni bir madalya getiriyor. İlçemize spor şehri Yıldırım hedefi koyduğumuzda bu başarıların geleceğini taahhüt etmiştik. Bir sözümüzü daha tutmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi