Bursada Bugün TV'de Mehmet Ali Ekmekçi'nin sunduğu Amatör Dünyası'nın bu haftaki konuğu Karadeniz Güvenspor Teknik Direktörü Mehmet Şengeldi oldu. Uzun yıllar stoper olarak futbol oynadıktan sonra antrenörlük kariyerinin başladığını açıklayan Şengeldi, Romanspor, Atıcılarspor, Vatanspor ve İnegöl temsilcisi Karadeniz Güvenspor'la şampiyonluklar yaşadığını kaydetti.  

ATATÜRK STADYUMU SEMBOLDÜ

TÜFAD ve BASKF'ta görev aldığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, sahanın içerisinin, kenarından daha kolay olduğunu vurgularken, "Oyuncunun tek bir görevi var ancak saha kenarındaki teknik adamın sorumluluğu çok fazla. İşimizi ciddiyetle ve temelden yapmaya çalışıyoruz. Geçmişe nazaran farklılıklar var. Atatürk Stadyumu, Bursa'da semboldü. Görev yapanından oynayanına kadar herkes için mabetti. Herkesin bir anısı var. 21 yıl sonra genç karmayı Bursa'yı getiren ekipte vardım" dedi.

FUTBOLCULAR MAKİNELEŞTİ

Teknolojinin gelişmesine rağmen futbolunun ruhunun kaybolduğunu vurgulayan Şengeldi, "Topa biraz değen oyuncu para konuşmaya başladı. Bizim dönemimizde para konuşmak mümkün değildi. Futbolcular da tam anlamıyla makineleşti. İyi oynayıp kaybetme dönemi bitti. Nasıl olursa olsun karşılaşmayı kazanmak alternatifsiz oldu. Altyapıda futbolun bir oyun olduğunu çocuklara mutlaka anlatmak zorundayız. Skor odaklı değil spor odaklı olmalı. Antrenörler de bu anlamda suçlu" dedi.

BURSALI HOCALARA GÜVEN YOK

Bursalı antrenörlerin yetenekli olduğunu kaydeden Karadeniz Güvenspor Teknik Direktörü, "Şehir dışında görev yapan birçok Bursalı antrenörümüz var. Kulüpler olarak kendi değerlerimize sahip çıkmıyoruz. En büyük sıkıntımız kendilerine duyulan güvenle alakalı oluyor. Takımın can çekiştiği anda görev veriliyor ancak yeni sezonda fırsat tanımıyoruz. Kendilerini nasıl kanıtlayacaklar? Vakıfköy'de de her an göreve hazır bir sürü antrenör var. Bursa'da profesyonel takım sayımız çok az. Yeşil Bursa pilot takım olma özelliğini taşımadı. Ona da şampiyonluk hedefi konuldu, oyuncu çıkarma derdi olmadı. Sahaların genişlemesi, BAL takımlarının, profesyonel takımların artması gerekiyor" diye konuştu.

BELEDİYELER KULÜPLEŞMEMELİ

Amatör futbolun problemlerinden bahseden Mehmet Şengeldi, "Tribünlerin fiziksel görüntüsü sıkıntılı. Sahalar yetersiz, koşullar elverişsiz. Tesisler belediyede olduğu için aksaklıklar yaşandı. Buna rağmen taraftarı olan takımlar sahayı şölen havasına sokuyor. Arsalarda oynama şansı kalmadı mecburen halı sahada oynanıyor. Saat 23.00'te idman yapan takımlar var. Saha ve tesis sorunu Bursa'da fazla. Belediyelerin kulüpleşmesinden yana değilim. Haksız rekabet oluşuyor. Hedefi olan genç oyuncularla çalışmayı tercih ediyorum. Hiçbir oyuncum kırmızı kart görmedi. Oyunculuğun kişiliği ön planda benim için. Futbolun adı amatör kaldı. Üstüne basa basa uyardığım şeylerin yapılmaması beni çok kızdırır. Olduğundan farklı kendini gösterenlere de sinirleniyorum. Had bilmeyen sporcu kitlesi var ve gençler de sıkıntı yaşıyor" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi