Yeni sezonda Bursa’yı en iyi şekilde temsil etmek isteyen Süper Lig’deki Bursa’nın tek kadın basketbol takımı Uludağ Basketbol, 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Kayseri’de düzenlenecek turnuvaya katılacak. Bu yıl 16. Kez düzenlenecek ve Kadir Has Salonu’nda yapılacak olan organizasyona ev sahibi Melikgazi Kayseri Basketbol’un yanı sıra, Galatasaray, Beşiktaş ve Uludağ Basketbol kulüpleri katılacak. Bursa temsilcisi oynadığı özel maçlarda Beşiktaş’a 61-55, Galatasaray’a ise 67-58 yenilmişti.

İKİ ÖZEL SINAV

Bursa temsilcisinin baş antrenörü Tolga Eserci, “Lig hazırlıklarımız devam ediyor. Bugüne kadar Beşiktaş ve Galatasaray ile İstanbul’da birer hazırlık karşılaşması yaptık. Takımımız yeni oluşması nedeniyle uyum süreci içerisindeyiz. Pazar günü değişiklik olmazsa Galatasaray ile bir kez daha karşı karşıya geleceğiz. Hazırlık maçları eksiklerimizin ortaya çıkması açısından yararlı oluyor. Pazartesi günü ise 16. Erciyes Turnuvası için Kayseri’ye gideceğiz. Lig öncesi bizim açımızdan iyi bir deneyim olacak” dedi.

RIZA ZEREN YARDIMCI

Yeni takım olması nedeniyle teknik kadrodaki eksiklikleri tamamlayan Uludağ Basketbol Kulübü’nde Uğur Özmen’den boşalan menajerlik görevine Emre Murat getirilirken, Tolga Eserci’nin yardımcılığına ise önceki yıllarda Fenerbahçe Gelişim, Edirnespor, Edremit Güre Belediyespor,Orduspor, Samsunspor ve İstanbulspor takımlarında görev yapan Derya Rıza Zeren getirildi.  Zeren hafta başından bu yana takımıyla birlikte çalışmalara başladı.

Maç Programı:

28 Eylül 2022 Çarşamba
16.00 Beşiktaş-Bursa Uludağ BK
18.00 Melikgazi Kayseri BK-Galatasaray
29 Eylül 2022 Perşembe
16.00 Galatasaray-Beşiktaş
18.00 Bursa Uludağ BK-Melikgazi Kayseri BK
30 Eylül 2022 Cuma 
Dinlenme
01 Ekim 2022 Cumartesi
14.00 Galatasaray-Bursa Uludağ BK
16.00 Melikgazi Kayseri BK-Beşiktaş

Editör: Haber Merkezi