Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2. haftasında TOFAŞ, Muratbey Uşak’ın konuğu oldu. Sezona Darüşşafaka Basketbol galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapan Mavi Yeşilliler, Uşak Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’ndaki mücadeleden de istediği sonuçla ayrılmasını bildi. Karşılaşmaya Barış Ermiş, Yiğit Arslan, Sammy Mejia, Raymar Morgan ve Josh Owens beşiyle başlayan Bursa temsilcisi, ilk dakikalarda Josh Owens ve Raymar Morgan ikilisiyle sayılar buldu. Sammy Mejia'nın turnike basketi sonrası Barış Ermiş'in smacıyla 5. dakikayı 11-3 üstünlükle geçen TOFAŞ, Mejia, Kadji ve Ivan Paunic'in sayılarıyla durumu 7-22'ye getirdi. Ev sahibi ekip Ofoegbu ve Hamilton ile skor üretse de ilk çeyrek 22-12 TOFAŞ'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci periyotta da Muhsin Yaşar ile ilk basketi bulan taraf olan Bursa ekibi, Henry'nin üçlüğü sonrası Berkan Durmaz'dan da skor katkısı alarak 14. dakikada farkı 14'e çıkardı: 19-33. Henry, Owens, Morgan, Barış Ermiş ve Mejia ile sayılar bulmaya devam eden TOFAŞ, savunma dengesini kaybeden rakibi karşısında soyunma odasına 27-46 önde girdi.

İlk yarıda TOFAŞ Basketbol Takımı'nda Raymar Morgan 9 sayı, Josh Owens 8 sayı, Sammy Mejia 7 sayı, Pierria Henry 5 sayı, Berkan, Yiğit ve Muhsin 4'er sayı, Ivan Paunic 3 sayı ve Kenny Kadji 2 sayıyla oynadı.

Üçüncü çeyrekte ilk basketini Yiğit Arslan'ın orta mesafeli atışıyla bulan Mavi Yeşilliler, Hamilton, Tayfun ve Şafak'ın sayılarıyla 24. dakikada 11'e indiren Muratbey Uşak karşısında Kadji, Barış ve Mejia ile üst üste skor üreterek arayı yeniden açtı. Ev sahibi ekibin aldığı teknik fauller sonrası Yiğit Arslan ile önce sert atış çizgisinden sonra üç sayı çizgisi gerisinden sayılar bulan TOFAŞ, son çeyreğe 52-69 galip başladı. Karşılıklı basketlerle başlayan dördüncü periyotta Kadji, Morgan ve Henry'nin sayılarıyla son 5.16'ya 62-77 üstünlükle giren Bursa temsilcisi, Mejia, Barış Ermiş ve Josh Owens'ın sayılarıyla sonuca giderek parkeden 73-86 galip ayrıldı.

Karşılaşmada TOFAŞ’ın en skorer ismi 15 sayı, 10 ribaunt, 1 asistle Raymar Morgan olurken; Sammy Mejia 11 sayı, 9 ribaunt, 5 asist; Pierria Henry 11 sayı, 5 ribaunt, 7 asist; Josh Owens 11 sayı, 3 ribaunt ve Yiğit Arslan da 10 sayı, 2 ribaunt, 5 asist üretti.

7Days EuroCup’ta 17 Ekim Salı günü saat 20.00’de İspanyol ekibi Herbalife Gran Canaria’yı konuk edecek olan TOFAŞ Basketbol Takımı, ligin 3. haftasında ise 21 Ekim Cumartesi günü evinde Beşiktaş Sompo Japan ile kozlarını paylaşacak. 
 

Editör: Haber Merkezi