TBL Kartepe Turnuvası'na katılan ve ardından hazırlık maçları için Sırbistan'ın Belgrad şehrine giden Bursaspor Durmazlar hazırlık maçında Avrupa Basketbolunun köklü ekiplerinden Kızılyıldız ile karşı karşıya geldi. Maçın ilk çeyreğini 9-23 ilk yarısını ise 33-34 önde bitiren Bursaspor Durmazlar 2.Yarıda savunma sertliğini arttıran rakibi karşısında hucüm etmekte zorlanınca 3. çeyreği 65-54 geride tamamladı. Maçın son çeyreğinde tekrar dengeyi yakalayan Potanın Timsahları son bölümde Kızılyıldız'ın ekstra sayılarına engel olamayınca karşılaşmadan 83-70 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya Milli takımlarda bulunan 2 oyuncusu dışında tam kadro çıkan Kızılyıldız'ın en skorer oyuncusu 16 sayıyla Milko Bjelica olurken Nemanja Dangubic 15, Mathias Lessort 13 sayıyla galibiyette önemli yol oynadılar.

Bursaspor Durmazlar'da ise Yunus Akçay bu karşılaşmada forma giymedi.Takımımızda Sırp Pivot Dejan Borovnjak 21 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Mustafa Baki Görür 14 sayı kaydederek çift haneye ulaşan bir diğer oyuncumuz oldu.

Aleksandar Nikolic salonunda oynanan karşılaşmayı Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sezer Sezgin Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic ile birlikte takip etti.

Bursapor Durmazlar Pazar günü Dynamic Pazartesi günü ise Steaua takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

Editör: Haber Merkezi