Frutti Extra Bursaspor karşılaşmaya; Justin Tillman, Lamar Peters, Marial Shayok, Can Maxim Mutaf, Kenneth Kadji beşiyle başladı.

Mücadele iki takım içinde karşılıklı basketlerle başladı. Hücum denemesinin çoğundan boş dönen konuk ekibin bu tutukluğu tüm periyot boyunca sürünce, ilk çeyrek Frutti Extra Bursaspor lehine sonlanmış oldu. (26-20)

İkinci çeyreğe 6 sayılık üstünlük ile başlayan Potanın Timsahları pota altında dinamik bir görüntü çizerek bu üstünlüğü devam ettirdi. Peş peşe çıkan faullere sert itirazlarda bulunan Aliağa Petkim baş antrenörü Kestutis Kemzura, devrenin bitimine 4 dakika kala teknik faul aldı.

Munford’un serbest atışlarının ardından fark çift hanelere çıktı. (39-29)

Boyalı alanda yakaladığı ritmi zaman zaman yayın gerisinde de bulan yeşil beyazlılar başarılı atışları sonucu ilk yarıyı 11 sayı farkla önde kapattı. (53-42)

Alimpijevic’in öğrencileri ikinci yarıya Shayok’un üçlüğü ile hızlı başladı. 3. Çeyrek boyunca çift hanelere ulaşan farkı koruyan ev sahibi takım, Birkan Batuk’tan gelen dış atışlarla rakibini ciddi oranda üstünlük kurdu.

Lamar Peters’in oyun kuruculuğunda daha hücum odaklı bir oyun çizen Frutti Extra Bursaspor, Munford ve Shayok’un işbirliğiyle üçüncü çeyreği de de 8 sayılık üstünlük ile tamamladı. (78-70)

Karşılaşmanın son periyodunda, 8 sayılık farkı, boyalı alan ve şutlardan peş peşe bulduğu basketlerle 3 sayıya indiren İzmir temsilcisi yeşil beyazlı ekibe de mola aldırdı. (83-80)

Mola dönüşünde özellikle savunmada sert bir oyun ritmi çizen Frutti Extra Bursaspor, 4 oyuncusunun çift hanelere ulaştığı zorlu karşılaşmadan 95-89 galip ayrıldı.

SALON: TOFAŞ Spor Salonu

  1. Periyot: 26-20
  2. Periyot: 53-42 (İlk Yarı Sonucu)
  3. Periyot: 78-70
  4. Periyot: 95-89 (Maç Sonucu)

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR: Justin Tillman 6Marial Shayok 24Can Maxim Mutaf 2 , Kenneth Kadji 18, Lamar Peters 6, Metin Türen 3 , Oğuz Savaş 2, Ömercan İlyasoğlu, Tevfik Akdamar , Xavier Munford 19, Birkan Batuk 15.

ALİAĞA PETKİMSPORSarunas Vasiliauskas 27 , Ian Hummer 16. Okben Ulubay 10, Ege Arar 2Kendrick Ray 17, Canberk Kuş, Steve Zack 10, Boran Güler, , Deniz Çelen, Thomas Wimbush 4, Dorukhan Engindeniz 3. 

HAKEMLER: Sinan İşgüder, Serdar Ünal, Ahmet Tatlıcı.

Editör: Haber Merkezi