Bursaspor Kulübü'nden yapılan "Kamuoyuna Duyuru" adlı açıklama şu şekilde.

Türkiye Basketbol Ligi'nin 19. haftasında Bursa Atatürk Spor Salonu'nda oynanan, gerek salonda gerekse Bursaspor TV aracılığı ile televizyonları başında basketbolseverlerin büyük bir heyecanla takipettiği Afyon belediyespor maçıyla ilgili olarak Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından kulübümüze 12.000 TL para ve 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmiştir.

Söz konusu karşılaşma ile ilgili Ayfon Belediyespor kafilesi, maçın bitiş düdüğünün ardından 2 saat geçmeden 11 maddelik yazılı bir açıklama yapmış ve mağlubiyetlerine adeta kılıf uydurma ve de bu hafta sporcu yaralanmalarına kadar varan saha ve seyirci olaylarının başlamasına sebebiyet vermişlerdir.

Türk sporuna uzun yıllardır çeşitli branşlarda hizmet veren ve 3 milyonluk bir kenti temsil eden Bursaspor Kulübü olarak, Afyon Belediyespor'un yapmış olduğu açıklamaları üzüntü içerisinde okuduğumuzu belirtmek isteriz.

Basketbol sevgisini arttırmak ve Basketbol Federasyonumuzun AB Projesi kapsamında tribüne renk katmak için yapmış olduğumuz çalışmalar ve gösterdiğimiz çaba kamuoyu tarafından da yakından takip edilmektedir. Karşılaşma öncesinde sömestre dönemine giren öğrencilerimize karne hediyesi olarak "Karneni Göster, Biletini Kap" adlı kampanyamızı hayata geçirdik ve bu uygulamayla birlikte 500 kadar öğrencimizi salonda ağırlamanın mutluluğunu yaşadık.

Oldukça coşkulu bir atmosferde ve yaklaşık 2500 taraftarımızın önünde oynanan müsabakanın bitimine, 8,50 dakika kala Ayfon Belediyespor'un formasını giyen Tuğberk Gedikli'nin önce sporcularımıza, ardından benchten tribünlerimize doğru yapmış olduğu kışkırtıcı hareketler nedeniyle salonda bir takım gerginlikler yaşandığı salonda bulunan yetkililer ve televizyonları başında bulunan basketbolseverler tarafından gözlemlenmiştir. Bunun sonucunda da sadece 2 anons yapılmasına rağmen Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından kulübümüze 1 maçlık seyircisiz oynama cezası vermiştir.

Biz Bursaspor Kulübü olarak, uzun yıllar sonra Türk basketboluna yeni bir renk getirmek için yaklaşık 30 ay önce basketbol şubemizi yeniden faaliyete geçirdik ve hedeflerimizi ortaya koyduk. Bu süre zarfında Bursa ve Türk basketboluna getirmiş olduğumuz heyecan ve katkı ortadadır. Bundan sonra da daha büyük adımlarla Bursa ve Türk basketboluna gerek altyapısıyla, gerek taraftarıyla ve gerekse organizasyonlarıyla hizmet etmeye devam edeceğimizi,

Ayrıca, bundan böyle Türkiye Basketbol Ligi'nde oynanan müsabakalarda yaşanacak en ufak olumsuzlukların da takipçisi olacağımızın kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bursaspor Durmazlar

Editör: Haber Merkezi