İlk 2 gün müsabakalarında Bursaspor Durmazlar, Eskişehir Basket takımını 77-75, Düzce Belediyesi’ni ise 73-65 mağlup etmeyi başarmıştı. Petkimspor ise Türk Telekom’u 71-62 mağlup ederken, Afyon Belediyesi’ne 86-61 mağlup olmuştu.

Eskişehir Basket maçında sakatlanan ve belinde spazm oluşan Yunus Çankaya dün olduğu gibi bugünkü mücadelede de forma giyemedi.

Antalya Atatürk Spor Salonu’nda oynanan Petkimspor karşılaşmasına  Baş Antrenör Şemsettin Baş, Karlo Vragoviç, Erdem İlter, Salih Uğraşan, Şahin Ekmen ve Dejan Borovnjak beşini sürdü.

Karşılaşmanın ilk basketini pota altından basket faul ile Petkimspor Oriakhi ile buldu. Bu dakikadan sonra Bursaspor Durmazlar mükemmel savunma yaparak rakibine 5 dakika sayı bulma şansı tanımadı ve Karlo Vragoviç, Salih Uğraşan, Salih Ekmen ve Dejan Borovnjak ile bulduğu sayılar ile ilk 5 dakikaya 16-3 önde geçen taraf oldu. Bu dakikadan sonra Petkimspor Gökhan Karabıyık, Burak Erol ile sayılar buldu ve Bursaspor Durmazlar ilk çeyreği 20- 13 önde tamamladı. Hırvat oyun kurucu Karlo Vragoviç bu çeyrekte 10 sayı üretti.

Karşılaşmanın ikinci periyodunda da Bursaspor Durmazlar etkili savunmasını sürdürdü. Şahin Ekmen, Salih Uğraşan ve Dejan Borovnjak ile sayılar üreten Bursaspor Durmazlar soyunma odasına 34-20 üstünlük ile girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Petkimspor iyi başladı. Campbell ve Oriakhi ile sayılar üreten Petkimspor çeyreğin bitimine 5 dakika kala farkı 7 sayıya indirdi. 40-33… Bursaspor Durmazlar Dejan Borovnjak ile pota altından sayılar üretirken Petkimspor Polat Kaya ile sayılar buldu ve son çeyreğe Bursaspor Durmazlar 49-45 üstünlük ile girdi. Borovnjak bu çeyrekte 13 sayı üretti.

Karşılaşmanın son çeyreğine Petkimspor etkili başladı. Polat Kaya, Sercan Ergin ve Terrance Cambpel ile sayılar bulan Petkimspor bitime 8.02 kala karşılaşmada 52-51 önde geçti.  Bursaspor Durmazlar Salih ve Erdem İlter ile sayılar buldu ve son 5 dakikaya 58-57 önde girdi. Son dakikaları oldukça çekişmeli geçti. Bursaspor Durmazlar Salih Uğraşan ile sayılar buldu ve bitime 1.05 kala 64-61 önde girdi. Son bölümde taktik fauller ile geçildi ve faul çizgisinden yüzdeli atan Bursaspor Durmazlar sahadan 68-65’lik skorla galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi 24 sayı üreten Bursaspor Durmazlar'ın Hırvat oyun kurucusu Karlo Vragoviç oldu ve maçın en değerli adamı seçildi. 

Bu sonuçla Bursaspor Durmazlar Federasyon Kupası’nda 3’de 3 yapma başarısını gösterdi. C grubunda Bursaspor Durmazlar’ın yanı sıra Eskişehir Basket, Afyon Belediyesi, Petkimspor, Türk Telekom, Düzce Belediyesi ilk 2’ye girebilmek için mücadele ediyorlar.

Günün diğer müsabakaları ise Afyon Belediyespor – Türk Telekom, Düzce Belediyesi – Eskişehir Basket arasında oynanacak. Bursaspor Durmazlar kupanın dördüncü gününde maç oynamayacak. Cumartesi günü ise saat:14:00’da Türk Telekom ile Antalya Atatürk Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Müsabaka Bursaspor TV’den naklen yayınlanacak.

Editör: Haber Merkezi