Başantrenör Şemsettin Baş sahaya Kerem Gülmez, Özgür Şahin, Onur Sonsırma, Salih Uğraşan ve Melih Kapucu 5’ini sürerken konuk takım Cihan Deliçay, Hüseyin Ergül, Hüsnü Güler, Fatih Kızılca, Serdar Hot 5’iyle sahadaki yerini aldı.
Karşılaşmanın ilk basketini Bursaspor’danMelih Kapucu attı. Mücadelenin ilk 5 dakikalık dilimi karşılıklı basketler ile 10-7 Bursaspor'un üstünlüğü ile geçildi. Periyodun ikinci bölümünde dış şutlarda Özgür ve Kerem ile isabetli sayılar bulan Potanın Timsahları ilk periyodu 20-10 önde tamamladı. Konuk takımda bu periyotta Fatih, Cihan ve Hüsnü ile sayılar üretti.

Mücadelenin ikinci periyoduna Bursaspor etkili savunma yaparak rakibine sayı atma şansı tanımadı. Serhan Kavut, Kerem Gülmez ile 3 sayılık basketler bulan takım ilk 5 dakikalık dilimi 17 sayı farkla 31-14 önde tamamladı. Periyodun geri kalan dakikalarında rakibine sayı atma şansı tanımayan Bursaspor, Kadir, Can ve Mete ile sayılar buldu ve soyunma odasına 38-14 önde giren taraf oldu.

Karşılaşmanın 3. periyoduna Salih Uğraşan ile üst üste buldunan sayılar ile başladı. Ardından maçın en skorer ismi Kerem Gülmez sahneye çıktı ve 3 isabetli üçlük ile farkı açtı. Bursaspor periyodun ilk 5 dakikalık dilimini 59-21 önde tamamladı. Geri kalan dakikalarda Melih, Kadir ve Cihad Şahin’in basketleriyle ile son periyoda 66-27 Bursaspor önde girdi.

Maçın son periyodunda karşılıklı Jasminbet basketler ile geçildi ve Bursaspor, Yalova Group Belediyesi'ni 32 sayı farkla 79-47 mağlup etti. Karşılaşmanın en skorer ismi 23 sayı atan Kerem Gülmez oldu.  Kerem’i 13 sayı ile Yalova ekibinden Fatih Kızılca takip etti.

Bursaspor bu galibiyetle seride 1-0 öne geçti. 22 Nisan 2016 Cuma günü saat:18:00’da Yalova 90.Yıl Spor Salonu’nda oynanacak olan ikinci maçı da kazandığı takdirde  Potanın Timsahları Isparta ve Sakarya’da oynanacak olan dörtlü finallere adını yazdıracak.
Editör: Haber Merkezi