MG Sportif Organizasyon tarafından bu sezon 6.'sı düzenlenen Bursa Şirketler Ligi TOFAŞ Spor Salonu'nda yapılan final maçıyla tamamladı. Bu yıl Bilberk Örnek Kolej, Valeo, Üstünberk Holding, Oyak Renault, Prysmian RMK, Maysan Mando, Bosch, Karsan, Orhan Holding, Şahinkaya Koleji, Borusan Holding, Coşkunöz Holding takımlarının katılımıyla başlayan sezonda 4 ayda kıyasıya mücadelelere sahne olan tam 80 maç yapıldı.
 
TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan Bilberk Örnek Kolej-Valeo maçıysa adına yakışır bir finale sahne oldu. Maç başından itibaren her iki takım da skorda bir birine sürekli üstün kurmaya çalışsa da ilk yarısı 30-29 Bilber Örnek Kolej üstünlüğüyle geçilen mücadele 53-53'lük eşitlikle uzatmalara gitti. İlk uzatma periyodundan taraftarlar yine bir birine üstünlük kuramazken bu bölüm 57-57'lik eşitlikle geçildi.
 
UZATMALAR NEFES KESTİ
İkinci uzatma periyodunda Valeo takımı rakibi karşısında bir ara farkı 4 sayıya kadar çıkarsa da Bilberk Örnek Kolej Berk Manas'la oyuna tutunmasını bildi ve bu çeyrek de 63-63'lik eşitlikle tamamlandı. Üçüncü uzatma periyoduna yine üstünlük sürekli ele değiştirirken Valeo bitime 17 saniye kala Bora Nalbant'la 71-68 öne geçse de Bilberk Örnek Kolej rakibine Özgen Karadayı'yla aynı şekilde cevap verince dördüncü uzatma devresine de 71-71'lik skorla girildi.
 
Son beş dakikalık bölümde daha diri kalan Bilberk Örnek Kolej olunca Yeşil Beyazlılar dört uzatma sonunda Valeo'yu 82-78 mağlup ederek Bursa Şirketler Basketbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamladı. Geçen sezonun şampiyonu Valeo da sakat oyuncularının çok olmasına rağmen göstermiş olduğu azim ve performansla tribünlerden büyük alkış aldı. Final maçından önce oynanan 3.'lük maçında Üstünberk Holding etkili oyunuyla Oyak Renault'u 81-59 mağlup etti.
 
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ANTALYA'DA
Bu sene Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara'da düzenlenen Şirketler Basketbol Ligi'nde ilk iki dereceyi elde eden takımlar ilk kez gerçekleştirilecek olan Şirketler Basketbol Ligi Türkiye Şampiyonası'nda boy gösterme fırsatı elde etti. Bursa'dan şampiyon Bilberk Örnek Kolej ve ikinci Valeo 3-5 Haziran tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden takımlar oldu.
 
BİREYSEL ÖDÜLLERE BİLBERK ÖRNEK KOLEJ DAMGASI
Final maçının ardından gerçekleştirilen ödül töreninde şampiyon olan Bilberk Örnek Koleje kupa ve madalyalarını Valeo Genel Müdürü Tuna Arıncı verirken, ikinci Valeo ödüllerini Bursa Merkez Hakem Kurulunu temsilen Günay Yaylı'dan, üçüncü Üstünberk Holding de MG Sportif Oganizasyon Genel Müdürü Mesut Gökçe'den aldı. Bursa Şirketler Ligi'nin play-off MVP'si Bilberk Örnek Kolej'den Berk Manas olurken, Ribaund Kralı da yien aynı takımdan Murat Manas oldu. Ligin sayı kıralı Üstünberk Holding'den Metin Salkım olurken, Asist Kralı Borusan Holding'den Mehmet Erbay, normal sezonun MVP'si de Şahinkaya Koleji'nden Fatih Güngör oldu. Turnuvanın onur ödülü de Bilberk Örnek Kolej'inden Nüvit Gündemir'e verildi.
 
ŞAMPİYONA TARİHİNE GEÇTİ
Maç sonunda bir konuşma yapan MG Sportif Organizasyon Genel Müdürü Mesut Gökçe, daha önce hiç böyle bir finalle karşılaşmadığını söylerken, ''Öncelikle bu akşam burada mücadele eden tüm oyunculara çok teşekkür ediyorum. Altı yıldır bu organizasyonu düzenliyoruz. Hiç böyle bir maçla karşılaşmamıştım. Bizlere bu geceyi yaşattığınız için hepinizin eline, ayağına ve yüreğine sağlık. Antalya'da Türkiye Şampiyonası'nda da beraber olacağız. Orada da gönlümüz sizden yana. Tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi