TOFAŞ BGL Takımı, Basketbol Gençler Ligi (BGL) B Grubu 12. haftasında Pusulam Koleji Merkezefendi Belediyesi Basket’e konuk oldu. Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda oynanan maça Cem Küçüközkan, Can Çevikel, Abdullah Efe Aksoy, Baran Yurduşen, Evren Demirci beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Evren ile buldu. Cem Küçüközkan, Abdullah Efe Aksoy ve Baran Yurduşen’in sayıları 5. dakika sonunda farkı çift hanelere (7-17) çıkarırken, Bursa temsilcisi, çeyreğin sonunda farkı 1’e kadar (18-19) Denizli temsilcisi karşısında ilk çeyreği 18-22 önde kapattı.

İkinci periyoda da Ömer Alp Engin’in basketiyle başlayan TOFAŞ BGL Takımı, rakibin sayılarına Cumali, Ömer Alp, Arda Konuk ile karşılık verse de 15. dakikada skora denge geldi: 30-30. Çeyrek sonunda Arda Konuk, Cumali ve Akın Dede ile skor üreten konuk ekip, soyunma odasına 34-38 üstün girdi.

Üçüncü periyoda üç sayılık basket ile başlayan Merkezefendi karşısında Baran Yurduşen-Abdullah Efe Aksoy ikilisinin elinden skor üreten TOFAŞ, 24. dakikada farkı tekrardan çift hanelere (46-56) çıkardı. Evren Demirci, Can Çevikel, Abdullah Efe Aksoy ve Ömer Alp’in sayıları 27. dakikada farkı 15 sayıya kadar (50-65) yükseltirken, çeyrek 55-74 konuk ekibin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Dördüncü çeyrekte rahat bir oyun sergileyen Caner Topaloğlu’nun öğrencileri, üst üste bulduğu sayılarla arayı giderek açtı. Son 5 dakikaya 62-86 üstün giren TOFAŞ, parkeden 76-104 galip ayrıldı. Denizli deplasmanında TOFAŞ’ta Baran Yurduşen 25 sayı-16 ribaund ile takımın en skorer ismi olurken; Abdullah Efe Aksoy 22 sayı; Arda Konuk 17 sayı; Ömer Alp Engin 14 sayı; Evren Demirci 10 sayıyla oynadı.

TOFAŞ BGL Takımı, ligin 13. hafta mücadelesinde 7 Ocak Cuma günü İzmir’de Pınar Karşıyaka ile kozlarını paylaşacak. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’ndaki maç saat 13.00’de başlayacak.

Editör: Haber Merkezi