Bursa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullararası müsabaka heyecanı tüm hızıyla sürüyor. Yerel müsabakaların yanısıra Türkiye Şampiyonlarına da ev sahipliği yapan Bursa'da Basketbol Küçükler Yarı final müsabakaları düzenlendi.

12 ilden gelen yaklaşık 190 sporcunun katılımıyla 25-28 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen müsabakalar Çekirge ve Mudanya Spor Salonlarında yapıldı. Balıkesir, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Manisa, Ankara, Eskişehir, Antalya, Adana, Denizli, Düzce ve Zonguldak illerini temsil eden küçük sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmak için mücadele verdi.

Küçük Erkekler müsabakaları Çekirge Spor Salonunda düzenlenirken, Küçük Kızlar müsabakaları da Mudanya Spor Salonunda gerçekleşti. Zorlu geçen müsabakalar sonunda Küçük Kızlar kategorisinde Ankara Özel Çankaya Bilişim Ortaokulu ve Düzce Şehit Cihan Aksarı Ortaokulu, Küçük Erkekler kategorisinde de Eskişehir Özel Gelişim Ortaokulu ve İstanbul Özel Esenkent Okyanus Ortaokulu Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden sporcular düzenlenen törenle madalyayla ödüllendirildi.

Editör: Haber Merkezi