Frutti Extra Bursaspor’la prensipte anlaşan 23 yaşında ve 2,03 boyundaki power-forvetle ilgili şu mesajı yayınladı:

Altyapımızdan yetişen ve üst üste iki kez EuroLeague şampiyonu olan tarihi kadroda yer alan Yiğitcan Saybir, formamızla bugüne kadar pek çok şampiyonluk kazandı.  Yiğitcan'a katkılarından dolayı teşekkür eder, spor hayatında başarılar dileriz.

YİĞİTCAN DA EFES’E TEŞEKKÜR ETTİ

Yiğitcan da, altyapısından yetiştiği Anadolu Efes’e bir teşekkür mesajı yayınladı. Milli basketbolcunun veda mesajı şöyle:

7 yaşında bir yola çıktım, hayranlıkla izlediğim bir çok efsane oyuncu, saygı duyduğum idoller ve onları izlerken hep hayaller kurdum sonra kurduğum hayallerimden kendime bir hedef oluşturdum.

Hedefe giden bu yolda basketbol topunu elime aldığımda 7 yaşından beri bir çok oyuncunun hayal ettiği, ekol olmuş, Türkiye ve basketbol tarihine silinmez imzalar atmış Anadolu Efes'in alt yapısından A takımına dolu dolu 16 yıl geçirdim.

Hayallerimin peşinden çıktığım bu yolda başarılara erişirken Anadolu Efes'in bir parçası olmaktan her zaman onur duydum. Birçok genç basketbolcunun hayallerini süsleyen, 2 Avrupa Şampiyonluğu ve nice Türkiye Şampiyonluklarına sahip bir takımın parçası olmak genç bir basketbolcu için paha biçilemez.

Burası benim için bir okul, ben çok iyi bir okulda, alanında çok iyi hocalarla, çok iyi ve profesyonel oyuncularla kendimi her geçen gün geliştirdim. Adeta bir ailenin çocuğunu yetiştirmesi gibi dolu dolu 16 yıl çocukluğumdan, gençliğime üzerimde emeği geçen sayısız kıymetli insanla tanıştım, çalıştım. Bana inanan, desteğini bir gün esirgemeyen herkese minnettarım. Başkanımız Tuncay Özilhan'a, koçumuz Ergin Ataman'a, 7 yaşımdan bu yana aynı takımda oynama şansı bulduğum tüm takım arkadaşlarıma, yöneticilerimize, teknik ekibe ve takımın en önemli parçalarından çok sevgili Anadolu Efes taraftarına binlerce kez teşekkür ediyorum. Kariyerimde yeni bir sayfa açılıyor ve ben yuvadan ayrılıyorum ancak bu benim için bir veda değil bir parçam her zaman burada kalacak.

Anadolu Efes benim için bir kulüpten fazlası hatta kelimenin tam manasıyla "aile' diyebiliriz. Bir gün yeniden görüşmek dileğiyle.

Sevgi ve saygılarımla.

Editör: Haber Merkezi