Akran Gemlik tutuk başladığı müsabakanın 7’nci dakikasında farkı 12 sayıya çıkarmasına rağmen Darnell Edge'in de etkili oyunuyla periyodu 17-20 geride bitirdi. 

İkinci çeyrekte ayak bileğinden sakatlanan Gökhan Şirin kenara oyundan çıktı. Egemen Usta ve Ege Demir'in basketleriyle Akran Gemlik 42-41 öne geçmesine rağmen ilk devre 44-42 Mamak'ın üstünlüğü ile sona erdi. Darnell Edge (4/4 üçlük)  ve Chance Comanche 18'er sayıyla takımlarının skorerleri oldu. Üçüncü çeyrekte daha önce teknik faul Marlain Veal sportmenlik dışı faul yapınca oyun dışı kaldı. Akran Gemlik’te Darnell Edge'in 6/6 üçlüğüyle 57-56 önde geçmeyi başardı ve ev sahibi ekip son çeyreğe de 68-60 önde girdi.

Bursa ekibi son periyotun ikinci dakikasına Ege Demir smacı ile  79-72 önde girdi. Mamak Belediye   Melih Kapucu ve Ömer Sancaklı'nın üçlükleriyle 44 saniye kala skoru dengeledi (78-78). 28 saniye kala Edge’nin 2 sayısı ile skoru 80-78 getirdi. Comanche 5 saniye kala skoru 80-80 getirdi. Son saniyede Darnell Edge el üstünden atışı ile Akran Gemlik maçı 82-80 kazandı. Darnell Edge 7 üçlüğünü sayıya çevirerek 37 sayıyla müsabakayı tamamlayarak maçın yıldızı oldu.

Akran Gemlik Basketbol Başkanı Berkay Bulut, Gemlik olarak bir sınavı daha İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’ın vermiş olduğu destekle geçtiklerini söylerken, “Bizi yalnız bırakmayan Gemlik seyircisine ve salona gelen destek veren herkese teşekkür ederim. Gemlik birlikte güçlü ve biz bu güçle ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi