Son maça gelene kadar her iki takımda oynadığı 4 maçın 3’ünü kazanmayı bilmişlerdi. Final niteliğinde oynanan müsabakanın ilk yarısı başa baş bir oyuna sahne oldu. İlk çeyreği Bursaspor Durmazlar 25-24 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte bir ara farkı 8 sayıya kadar yükselten Bursaspor Durmazlar son bölümde istediği oyunu oynayamayınca soyunma odası 41-40’lık üstünlük ile girdik. İlk yarıda Borovnjak 14 sayı ile katkı yaptı.   

Üçüncü çeyrekte Bursaspor Durmazlar defansta rakibine kolay sayı atma şansı tanımadı. Bu çeyrekte Erdem iİlter, Şahin Ekmen ve Borovnjak ile sayılar ürettik ve son çeyreğe 6 sayı farkla 64-58 önde girdik.

Maçın dördüncü çeyreği büyük heyecana sahne oldu. Her iki takımda oyundan kopmadı ve son saniyeye kadar mücadele sürdü. Bu çeyrekte Şahin Ekmen ile sayılar buldu ve maçın  4.periyodu 77-77 eşitlikle sona erdi ve maç uzatmaya gitti.

Bursaspor Durmazlar karşılaşmanın uzatma dakikalarında Şahin Ekmen’in muhteşem oyunuyla maçı kazanmayı bildi ve Federasyon Kupası’nda son 8’e adımızı yazdırmayı başardık.

Bursaspor'da Dejan Borovnjak 22, Erdem İlter ve Şahin Ekmen 21’er sayı attı. Maçın en değerli oyuncusu 22 sayı 12 ribaunt ile double double yapan Borovnjak oldu.

Editör: Haber Merkezi