Efeler Ligi ekiplerinden İnegöl Belediyespor Yönetim Kurulu, Kupa Voley maçında deplasmanda 3-2 yendikleri Tokat Belediye Plevne maçında takıma, antrenör ve takım oyuncularına yönelik yapılan çirkin ve kötü tezahüratlara tepki göstererek kınama mesajı yayınladı.

İnegöl belediyespor Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi "Dört yıldan bu yana ilçemizi gururla temsil ederek mücadele verdiğimiz Voleybol Efeler Liginde onlarca deplasmana gittik. Ne zaman Tokat Belediye Plevne deplasmanlarına gitsek sözüm ona kendilerine sporsever diyen bir kısım taraftar maçı seyretmekten ziyade evlerine misafir olarak gelen oyuncu ve taraftarlara her türlü çirkinlik ve çirkeflik yaparak, spor ahlakı ile asla bağdaşmayan sözlü küfür ve davranışlarda bulunmaktadır.

Bu davranış içerisinde olan sözüm ona seyircileri kınıyoruz. Asıl üzüntümüz söylemeye dilimiz varmasa da ilgili takım yöneticilerinin bu duruma sessiz kalmalarıdır. Ayrıca görevi canımızı ve sporcularımızı korumak olan emniyet yetkililerinin de duyarsızlığı özellikle dikkat çekicidir. Yetmezmiş gibi bu baskılı ortamdan mı kaynaklanmaktadır bilinmez hakem hatalarının çokluğu bize manidar gelmektedir. Son oynadığımız Kupa Voley müsabakasında da yukarıda belirttiğimiz olaylar zirve yapmıştır.

Maçın başlaması ile birlikte başta kenardaki oyuncu ve hocalarımıza hakaretle başlayıp küfüre varan sataşmalar olmuştur. Maçın gözlemcisini uyarmamıza rağmen herhangi bir tedbir alınmamıştır. Emniyet mensupları da olaylara ancak maçın durması ile müdahale etme gereği duymuşlardır. Özellikle bu deplasmanda olayların başlamadan kontrol altına alınması için çok daha vahim durumların mı yaşanması gerekmektedir merak ediyoruz. Amacımız hiç kimseyi hedef almak değildir.

Sadece kendi güvenliğimiz ve sporcularımızın sağlığı konusunda endişe yaşamak istemiyoruz. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyor, ivedilikle gerekli tedbirlerin alınmasının takipçisi olacağımızı bildirir, kamuoyuna saygılarımızı sunarız" denildi.

Editör: Haber Merkezi