Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıda Yıldırım Belediyespor Kulübü Başkanı İlhami Aydın’a, kulüp yöneticileri ve teknik kadro eşlik etti. Futbol kulübündeki yeni yapılanma hakkında bilgi veren İlhami Aydın, “Geçtiğimiz sezon U14, U17 ve U19 takımlarımız Türkiye Şampiyonası’da mücadele ederek Yıldırım’ı ve Bursa’yı başarı ile temsil etti. Bu başarılar Yıldırım’da futbolda hedefleri daha yukarıda belirlememize neden oldu. Bu kapsamda 2017-2018 sezonu öncesi futbol kulübümüzde profesyonel bakış açısıyla yeni bir yapılanmaya giderek, amatör ligleri sırayla geçen ve profesyonel liglerde mücadele edecek bir takımı Yıldırım’a kazandırmayı amaçladık. Süper Amatör Lig’de mücadele eden bir kulübün isim hakkını alarak gerçekleştirdiğimiz transfer takviyeleriyle hedefi Bölgesel Amatör Lig olarak belirlediğimiz güçlü bir ekip oluşturduk. Sezon öncesi kamp dönemi hazırlıklarımızı da bir yandan yürütüyoruz. Şampiyonluk parolasıyla çıktığımız bu yolda Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin destekleriyle Yıldırım’ı en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Başkanımız projelerimizin en önemli mimarı
Kulüpteki branşlar ve elde edilen başarılar hakkında da bilgi veren Başkan İlhami Aydın, “Yıldırım Belediyespor Kulübü olarak 20 branşta faaliyet göstermekteyiz. Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin öncülüğünde, göreve geldiğimiz dönemde hedefler belirledik. Gerçekleştirdiğimiz tüm projelerimizin önemli mimarı olan Başkanımız, çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın menfaatine olan tüm projelerde gereken ne varsa derhal yapılmasına öncülük ediyor. 750 bin nüfusa sahip Yıldırım’da yaklaşık 250 bin gencimiz barınıyor. Gençlerimizin sahiplenilerek doğru yönlendirildiğinde, ilçemize ve ülkemize çok önemli sportif başarılar kazandıracağını biliyorduk. Bunun için de gençlerimize imkan sağlamak ve destek olmak gerektiğinin bilinciyle hareket ettik” diye konuştu.

Yıldırımlılara söz verdik

Çocukların ve gençlerin, teknik ve karakter yapısı itibariyle donanımlı antrenörlerle eğitilmesini sağladıklarını vurgulayan İlhami Aydın, ”Tüm branşlarımızda değişim ve dönüşüm gerçekleştirerek eğitim ve sporcu kalitesini yükseltme adına çalışıyoruz. 52 ilden büyük olan Yıldırım ilçemizde yöneticilerimizin de antrenörlerimizin de vizyon sahibi olması gerekiyor. Çünkü biz en iyiyi yapmak için Yıldırımlılara söz verdik. Hedeflerimizin başına 365 günün her günü ortalama 1 madalya kazanabilecek yapıyı oluşturmayı koyduk. Bu süreçte olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında, Avrupa şampiyonalarında mücadele eden ve yerel, ulusal, uluslararası tüm arenalardan madalya ile dönen sporcular yetiştirdik. Ancak bunu yeterli görmeden daha iyi dereceler elde etmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi