Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 19.01.2017 tarih ve 44 sayılı toplantısında almış olduğu kararları açıkladı. Yeşil beyazlı ekibin aldığı cezalar şu şekilde ifade edildi.

Bursaspor Kulübünün, 13.01.2017 tarihinde oynanan, Bursaspor - Trabzonspor Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY KALE ARKASI 124 NOLU bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.

Ayrıca Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun 5 maç ceza verildiği açıklamada şu şekilde.

Aynı müsabakada Bursaspor Kulübünün teknik sorumlusu Hamza Hamzaoğlu'nun, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve futbolcusuna taktik vermesi suretiyle cezaya ve tedbire uyulmaması nedeniyle takdiren 5 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 46.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karak verilmiştir denildi.

Editör: Haber Merkezi