Yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalan Deniz Yılmaz, bu karşılaşmada 90 dakika oyunda kaldı. Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun beğendiği oyuncular arasında bulunan başarılı forvet, kondisyon anlamında tam olarak hazır olmamasına rağmen son düdüğe kadar oyunda kalmayı başardı.

Bu karşılaşmada yedek olarak başlaması düşünülen Deniz’in bir anda ilk 11’de yer alması ve bu performansıyla 90 dakika oyunda kalması diğer forvet oyuncularının bundan sonraki karşılaşmalarda da çok az süre alacağının sinyallerini verdi. Doğru Genel bir yorum yapmak gerekirse Kubilay Kanatsızkuş’un bu maç için ilk 18’e dahil edilmeyip U 21 takımına gönderilmesi çok büyük bir hata.

Çünkü sakatlığını yeni yeni atlatan ve maç eksiği olan Deniz Yılmaz’ın bir anda eski performansına dönmesi ve tam olarak takımına katkı sağlaması beklenilemez. Fakat sizin elinizde çoğu maçta ileri uç noktasında değerlendirdiğiniz başka bir oyuncunuz varsa ve bu oyuncu yaptığı preslerle rakip savunmayı yorabiliyorsa bu hamlenizi ilk başta kullanarak Deniz Yılmaz’a da iyilik yapmış olurdunuz.

Ama bu böyle olmadı. Hamza Hamzaoğlu Kubilay’ın U 21 liginde maç oynamasının daha uygun bir karar olacağını belirterek tercihini Deniz Yılmaz’dan yana kullandı.

Uğur Engin köşe yazısı
Editör: Haber Merkezi